Populatia (activa) a Romaniei – cu 2-3 milioane mai mica. Estimarile statisticienilor

Conform Gandul.info, recensamantul pana acum destul de problematic va mai aduce multe surprize, una dintre ele fiind scaderea care va fi inregistrata de populatia… activa a Romaniei la sfarsitul colectarii datelor, de la 10 milioane, la 7-8 milioane. Motivul? Cei care lucreaza in strainatate de mai mult de 1 an nu vor mai fi inregistrati in raportarile privind populatia tarii noastre, datorita noii metodologii europene.

Asadar, vor fi, teoretic, 18-19 milioane de romani, mai putini dar mai bogati cu 18%… macar pe hartie. Iar populatia activa a Romaniei modifica si somajul si PIB-ul pe cap de locuitor… tot pe hartie.

Populatia activa a Romaniei si efectul de domino

In timp ce populatia lumii trece de 7 miliarde, populatia (activa) a Romaniei scade considerabil… dar creste somajul. Pe hartie, rata somajului se va dubla, de la 4,89% la 10, 15%, conform statisticienilor. Si astfel, raportul populatia activa a Romaniei/ populatia inactiva va cunoaste serioase modificari…

Conform Andreei Paul (Vass), disparitia “scriptica” a mai mult de 2 milioane de persoane va conduce la o rata a somajului de 8,9%, dar tot ne vom situa mai bine decat media UE, cu 0,6%. Pe hartie.

Totusi, PIB-ul teoretic  pe cap de locuitor va creste cu 3.000 lei, atingand suma de 27.439 lei/ an, in conditiile in care, in prezent, acesta este de 24.459 lei/ an.

Populatia activa a Romaniei scade… scade si numarul de parlamentari?

populatia activa a Romaniei
Asa ar trebui, atat conform statisticienilor, cat si a consilierului premierului Romaniei: un deputat “reprezeinta”, teoretic, 70.000 de cetateni, iar in conditiile in care Romania va numara 19 milioane de cetateni, numarul parlamentarilor ar trebui sa se reduca de la 330, cati sunt in prezent, la 271, respectiv 137 pentru 18 milioane de locuitori.

In concluzie, recensamantul anului 2011 ne va spune, printre altele, ca suntem mai putini (cei care muncesc), dar mai bogati, ca va trebui sa “ducem in spate” mai multi pensionari si someri si ca avem nevoie de mai putini bravi conducatori… dar nu vom afla cate persoane de etnie roma sau de alte etnii exista pe teritoriul Romaniei sau cati romani inca mai au un Dumnezeu.

Asadar, pentru populatia activa a Romaniei… multa putere de munca!