recesiuneaRecesiunea se duce, Romania ramane!

Continuand seria vestilor bune inceputa ieri, azi va spunem ca recesiunea s-a dus departe, iar noi ii zicem “La revedere!” si o rugam sa nu ne mai viziteze…niciodata, daca se poate. Romania a iesit la mal, mai greu, mai usor, mai lovita, mai ciuntita…dar nu ultima din Europa! Se pare ca Grecia si Portugalia inca se afla sub apasatoarea recesiune, nu se stie pentru cat timp.

Colacul de salvare pentru Romania a fost oferit de exporturile industriale, care au crescut PIB-ul cu 0,7%  fata de semestrul al trimestrul al anului trecut.

Recesiunea nu va mai fi un cuvant la ordinea zilei…sa speram

Pentru ca eu, sincer, m-am plictisit de el. As vrea sa aud stiri si reportaje despre romanii care o duc bine, spre exemplu despre cei din Mioveni! Acest orasel infloreste, se pare, la propriu si la figurat, de pe urma producatorului auto, achizitionandu-si palmieri pe care i-au plantat, frumos, in centrul orasului. Gusturile nu se discuta…e bine ca au de unde.

Mai mult, pe timp de criza acest oras a inaugurat, cu mandrie, 4 hipermarketuri, locuri bune de cheltuit pentru angajatii din uzina de la Mioveni care s-au bucurat de 3 majorari salariale in ultimii 3 ani! Vorba aia…am intalnit si romani fericiti.

Si daca tot v-ati saturat de Bucuresti sau alte mari orase in care locuiti si vreti sa schimbati peisajul, dati o fuga pana la Mioveni, si-asa acum Marea Neagra e prea…verde. Dar aveti grija sa va rezervati din timp cazare, pentru ca cele 2 hoteluri din Mioveni au un gard de ocupare de aproximativ…80%!

Asadar, Mioveni pare sa fie un fel de stat in stat…pana la urma, oricum locuitorii acestui orasel produc nu mai putin de 1,5% din PIB-ul Romaniei!

Sa lasam recesiunea in urma…

…si sa privim spre viitor, sau spre cresterea PIB-ului Romaniei, una semnificativa, conform INS. Exporturile  mentionate mai sus au crecut cu 23,6 % fata de trimestrul I al anului trecut si cu 0,6 fata de trimestrul IV. Dintre toate sectoarele, industria s-a plasat pe locul I, cu o frumoasa crestere de 10,1 % fata de primul trimestru al anului 2010, fiind urmata de comert, repararea articolelor casnice si a automobilelor si de hoteluri si restaurante.

Deci, prin intermediul exporturilor, Europa ne-a ajutat sa iesim din recesiune, dar ne-am ajutat si noi, de ce sa fim modesti? Iar daca o tinem tot asa, recesiunea va ramane un vis urat care a durat prea mult, dar din care ne-am trezit. Putin buimaci, dar ne revenim noi!