Succes financiar in 2012

Suna a un fel de „new year’s resolution”, o urare pentru noi insine pe care am facut-o la inceput de an. Insa, ar trebui sa realizam poate odata ca astrele nu prea au legatura cu felul in care reusim sau nu pe plan financiar. Responsabili pentru situatia in care se afla banii din portofel si cei din conturile bancare suntem chiar noi. Asa ca e timpul sa nu ne mai dorim succes financiar, ci sa il obtinem. Cum facem asta?!

Cateva sfaturi utile care te vor ajuta sa te bucuri de succes financiar

1. Foloseste intrumente de administrare a finantelor. Acestea te vor ajuta sa iti planifici bugetul, sa iti gestionezi banii si sa iti urmaresti economiile si investitiile.

2. Analiza Cash Flow-ului. Odata ce ti-ai planificat bugetul, vei sti exact ce bani intra in buzunarul tau in fiecare luna, si in ce directie o ia fiecare banut. La sfarsitul fiecarui luni, poti vedea unde e vorba de excces, adica de unde poti sa mai tai pe viitor, pentru economii si investitii.

3. Economiseste cu un scop! Acest pas este foarte important pentru a te bucura de succes financiar. Economisirea de dragul economisirii este o formula care nu prea functioneaza pentru multi dintre noi, insa atunci cand dam un scop banilor pe care ii strangem lucrurile devin brusc mai usoare. Fie ca e vorba de vacanta viselor tale, de o noua locuinta, atunci cand exista un lucru care te motiveaza, banii se duc parca de bunavoie in contul de economii.

4. Scapa de datorii. Nu exista o strategie mai buna pentru portofelul tau decat plata datoriilor. Pe langa libertatea financiara pe care o vei dobandi, vei reusi in sfarsit sa economisesti. In plus, vei resimti si o incredibila eliberare de stres.

5. Apeleaza la ajutor. In cazul in care stii ca bugetul tau personal nu este in siguranta cu tine, apeleaza la specialisti. Pe acesti ii poti gasi pe bloguri sau in cadrul institutiilor financiare. Poti sa apelezi si la sfatul celor apropiati (si mai intelepti decat tine pe acest plan) cum ar fi prieteni sau membri ai familiei.

Mult succes…financiar!

Iti urez eu, si decizii dintre cele mai inspirate. Nu uita, puterea schimbarii este in mainile tale.