tanar antreprenor

Tanar antreprenor, sperante mari…

Cred ca visul oricarei persoane cu o doza putin mai mare de curaj este sa fie… propriul sef. Insa dincolo de resursele financiare necesare oricarui tanar antreprenor, acesta trebuie sa mai indeplineasca cel putin inca doua conditii de baza: sa cunoasca piata si oportunitatile ei si sa aiba o gandire strategica… toate acestea alaturi de o doza mare de rabdare si perseverenta.

Asadar, daca anul acesta iti doresti sa-ti pornesti propria afacere, specialistii iti ofera cateva sfaturi referitoare la domeniile cu cele mai mari sanse de reusita pentru un start-up in 2012.

Tanar antreprenor, caut afacere de succes

Businessmagazin.ro ne furnizeaza cateva linii directoare pentru a porni o afacere in anul 2012 bazate pe sfaturile a peste 20 de oameni de afaceri din Romania. In primul rand, trebuie sa ne largim orizontul, sa uitam de domeniile traditionale si sa ne orientam spre energia regenerabila, agricultura si servicii sau IT. Nici exportul nu este o idee rea, din contra, insa intrarea pe piete din strainatate este o adevarata incercare, in special pentru un tanar antreprenor cu foarte multe vise dar fara experienta in afaceri. O alta idee ar fi sa cautam si acele produse sau servicii care se importa la noi in tara si sa se facem “made in Romania”. In teorie suna bine, nu-i asa?

Pe plan intern „vor fi la căutare serviciile de administrare de baze de date, dezvoltarea de aplicaţii pentru telefonie mobilă şi tablete grafice, business intelligence, cloud computing sau outsourcing de funcţii de bază în IT, servicii de software-as-a-service”, spune Ciprian Moga, managing partner Iquest Consulting citat de Businessmagazin.ro, dar si formele de comert stradal sau serviciile medicale, domeniu in care cererea este inca una covarsitoare.

Ideea geniala pentru un tanar antreprenor

Insa, dincolo de sfaturile specialistilor, cel mai important este sa ai acea sclipire, acea idee geniala pe care sa o transformi, incetul cu incetul, intr-o afacere de succes. Cum obtii acesta idee? Iata un filmulet foarte dragut care te poate ajuta… si nu doar in mediul de afaceri!

Mult succes!