Traditii de Revelion – litera de lege!

Mai este atat de putin pana la noaptea trecerii dintre ani… o noapte invaluita in mister si bucurie, o noapte in care, conform multor traditii de Revelion, iti poti schimba destinul, daca ai grija sa urmezi indeaproape obiceiurile din mosi stramosi. 🙂

 

Si pentru ca toti ne dorim un an mai bun, mai linistit, mai bogat, iata ce ar trebui sa (nu) facem:

Traditii de Revelion – noaptea dorintelor implinite

– In seara de 31 Decembrie trebuie sa te gandesti bine ce iti doresti pentru urmatorul an si sa-ti iei soarta in propriile maini. Mai precis, daca iti doresti ca in anul care vine sa ai mai multi bani, ar trebui ca miezul noptii sa te prinda cu bani in mana sau in buzunar, daca iti doresti sa-ti merga bine pe plan amoros, nu da drumul mainii iubitei/ iubitului tau, iar daca vrei sa fii vesel tot anul… tine-te  strans  de pahar! 😉

– De asemenea, trebuie sa ai grija sa nu pasesti in noul an cu datorii, pentru ca le vei duce cu tine tot anul. Deci achita-ti din timp facturile, datoriile si impozitele si, daca mai ramai cu ceva bani.. tine-i in buzunar in noaptea cea mare.

– Nu uita de dorinta de la miezul noptii, dar aminteste-ti si de sansele de a castiga la loto… deci nu ti-o irosi degeaba.

– Daca nu ai facut curat pana in Ajun de Anul Nou… las-o pe maine! Nu este bine sa maturi sau sa dai lucruri afara din casa in aceasta noapte (nici macar gunoiul) pentru ca vei alunga prosperitatea.

– In materie de mancare, se spune ca nu este bine sa gatesti ceva din carne de gaina, pentru a nu… „scurmi ca gaina”.

– Daca vrei sa-ti mearga bine la locul de munca in anul care vine, se spune ca ar trebui sa faci ceva legat de serviu, cat de mic, pe 1 ianuarie.

– Pentru a avea un an relaxat din punct de vedere financiar, trebuie sa ai grija ca pe data de 1 ianuarie sa nu imprumuti bani, dar nici sa nu te indatorezi.

-In cele din urma, nu uita sa porti ceva rosu si ceva nou atunci cand ceasul bate miezul noptii si… vei fi un norocos!

Traditii de Revelion, dincolo de superstitii…

… este frumos sa asculti aceste sfaturi pentru ca, indiferent daca aceste traditii de Revelion au sau nu un strop de adevar…  speranta moare ultima!

Un An Nou plin de bucurii si prosperitate! 😀