afaceristi de succes

Cati afaceristi de succes au plecat acasa cu celebra statueta?

Pentru moment, pe buzele tuturor sunt numele castigatorilor de anul acesta ai premiilor Oscar asa ca m-am gandit sa vedem in ce masura au fost premiati cei care au interpretat roluri de afaceristi in productiile hollywoodiene.

Din bransa actoriceasca am auzit adesea ca cele mai bune interpretari sunt cele ale unor personaje negative, iar de  multe ori acestea apartin unor femei sau oameni de afaceri. Din acest motiv, este surprinzator cat de putini actori care au jucat  roluri de…afaceristi ticalosi au castigat Oscarul pana acum…

Afaceristi de succes care au pasit pe covorul rosu…

…fiind nominalizati sau chiar castigand mult ravnita statueta:afaceristi de succes

1. Michael Corleone (interpretat de Al Pacino) – personajul principal din Nasul, este cel care conduce afacerile de import de ulei de masline ale familiei Corleone.

Pentru acest rol, Al Pacino a fost nominalizat la Oscar in 1974, la categoria cel mai bun actor.

Una din replicile lui memorabile din film este: „Daca ceva este sigur in viata, daca istoria ne-a invatat afaceristi de succesceva, este ca pot ucide pe oricine.” – in film, Don Corleone il omoara pe fratele lui, Fredo.

2. Traderul Gordon Gekko (interpretat de Michael Douglas) din filmul Wall Street. Michael Douglas a primit Oscarul pentru acest rol in 1987.

O replica memorabila: „Lacomia, in lipsa unui cuvant mai potrivit, este buna.”

3. Avocata Karen Crowder (interpretata de Tilda Swinton) din filmul Michael Clayton. Actrita,afaceristi de succes care incerca in film sa ii puna bete in roate lui Clayton (interpretat de George Clooney) a castigat in 2008 Oscarul pentru cea mai buna actrita in rol secundar.

afaceristi de succes4. Larry Flynt  (interpretat de Woody Harrelson), din The People vs. Larry Flynt – povestea celui care a adus in viata barbatilor revista Hustler.

Woody Harrelson a fost nominalizat la Oscar pentru acest rol, in 1996.

5. Daniel Plainview (interpretat de Daniel Day-Lewis) din There will be blood. In acest film,afaceristi de succes actorul Daniel Day-Lewus il interpreteaza pe Daniel Plainview, un muncitor dintr-o mina de argint care devine ulterior proprietarul unei mine de petrol. Insa lumea acestuia incepe sa se surpe, pe masura ce se imbogateste.

In 2008, actorul primeste al doilea Oscar din cariera lui pentru acest film.

Acestia sunt doar o parte din ticalosii afaceristi de succes pe care ii cunoastem din filme…

…si pe care, sincer, parca nu i-am judecat atat de mult ca pe oamenii de afaceri reali. Pana la urma, oricat de mari ar fi ticaloseniile lor, nu trebuie sa uitam ca, reali si/ sau personaje de film, acesti ticalosi afaceristi au si ei o latura umana care este poate putin vizibila la prima vedere, dar care exista.