consumul de alcool

Un nou studiu da peste cap impresiile legate de consumul de alcool

Studiul, realizat de Universitatea Illinois din Chicago, ne informeaza ca alcoolul nu dauneaza activitatilor de zi cu zi, ba din contra, vine cu multe beneficii. Cercetatorii nu incurajeaza consumul excesiv de alcool si nici nu vin cu o concluzie care ar putea fi folosita ca pretext pentru cei care isi petrec zilele in baruri. Studiul demonstreaza doar ca berea consumata in timpul orelor de munca stimuleaza creativitatea, ii face pe consumatori mai destepti, mai deschisi schimbarilor si ii ajuta sa gaseasca solutii rapide problemelor.

Consumul de alcool la locul de munca…

Iata o problema care brusc nu mai pare atat de sumbra. Pentru ca seful tau sa nu se mai uite urat la tine atunci cand comanzi o bere la masa de pranz, poti sa ii povestesti putin despre cum a decurs studiul realizat de cercetatorii din Chicago.

Asadar, studiul a fost realizat pe un esantion de 40 de respondenti de sex masculin, cu varste cuprinse intre 21 si 30 de ani. Jumatate dintre barbati au primit cate o cutie de bere, iar celalalti nu au primit nimic. Apoi participantii au primit o serie de probleme de rezolvat, in timp ce li se dadeau seturi de cuvinte care sa exprime chestiunile respective. Cei 40 de respondenti asociau cuvintele primite cu problemele la care cautau solutii.

Si acum…rezultatele la studiul legat de consumul de alcool:

Cei care consumasera berea au rezolvat cu 40% mai multe probleme si intr-un timp mai scurt decat cei care nu bausera alcool, potrivit Business Insider.

De asemenea, studiul a relevat faptul ca cei care au consumat bere au rezolvat problemele intr-o maniera mai creativa, insa nu s-au descurcat la fel de bine cand a venit vorba de memorarea sarcinilor.

In concluzie, daca bei o bere in pauza de masa nu e nicio tragedie. Asta in cazul in care aveai vreo remuscare. Cheers to that!