Un nou concept care redefineste o afacere sunt serviciile funerare. Acestea sunt tot mai des vazute in orase si chiar in mediul rural uneori, pentru ca realitatea dura este ca fiecare persoana mai devreme sau mai tarziu va avea nevoie de astfel de servicii.

Consideratii preliminare

Un concept bazat pe o „abordare a produsului” care nu genereaza interes pentru societate. Sunt produse legate de moarte, un subiect tabu, in care nu au nici cel mai mic interes.

Un utilizator nu vrea sa vorbeasca despre produse, ci despre ceea ce se poate face pentru ei.

Ce beneficii principale se aduc?

Vezi aici mai multe detalii despre modul in care serviciile funerare te pot ajuta. Atunci cand un membru al familiei sufera pierderea unei persoane dragi, intra intr-o stare de blocaj tranzitoriu. La durerea emotionala, se adauga si alte nevoi, cum ar fi participarea cu rudele si prietenii care ii vor insoti, procesarea unei cantitati uriase de documente administrative si juridice, organizarea de ceremonii religioase sau laice, luarea de alegeri functionale (alegerea sicriului, decizia de a incinera sau inmormanta, coordonarea cu asiguratorii etc.) si toate acestea trebuie facute in mod normal in termen de 24 de ore.

El este blocat pentru ca este coplesit emotional si nu stie cum sa rezolve toate sarcinile care trebuie indeplinite.

Un singur profesionist in domeniul funerar este instruit sa participe la fiecare dintre aceste solicitari in mai putin de 24 de ore.

De aceea, atunci cand vi se comunica din partea serviciilor funerare   ca „nu trebuie sa va faceti griji pentru nimic, ci doar pentru sa va gestionati emotiile,  avem grija de tot”, chiar asa este.

O usurare care devine recunostinta atunci cand vezi ca totul a fost gestionat cu mare precizie, etic, in timp util si in conformitate cu orientarile tale personale.

Deci, ce este un serviciu funerar?

Este un conglomerat de servicii pe care doar un profesionist le poate garanta pentru a rezolva toate nevoile de ordine:

  • emotional
  • social
  • juridice si administrative si
  • functional cu care se confrunta familia unui decedat, care, de obicei, trebuie sa fie rezolvata intr-o perioada de 24/48 de ore.

Am trecut de la a vorbi despre produse la a vorbi despre beneficii. De usurare. De responsabilitate, de liniste totala, de satisfactie. Sa punem in context valoarea pe care o aducem si pe care nimeni altcineva nu o poate garanta ca un  profesionist in domeniul inmormantarii.

Am trecut de la a pune valoare unui sicriu  la a pune valoare in oameni. In cadrul serviciilor.

Este curios cum, in prezent, cel mai mare cost al unei case funerare, personalul, nu se reflecta in proiectul de lege. In schimb, se adauga pe arca conceptului, ceea ce face ca pretul sa fie interpretat gresit ca fiind scump.

In viitorul nu prea indepartat, conceptele facturii clasice sunt susceptibile de a fi redefinite. Pretul final va ramane acelasi, dar conceptele vor fi mai adaptate la originea costurilor serviciului. Clientii o vor intelege mai bine si vor vedea valoarea reala pe care o aducem fiecarui concept aplicat.

Portofoliul va fi majorat mai ales cu servicii. Aceste servicii vor evolua spre personalizare pentru fiecare familie.

Formarea si profesionalizarea personalului vor fi din ce in ce mai importante in cadrul serviciilor funerare de viitor.

Ritualuri de inmormantare ciudate

Acum ca te-am lamurit cum te ajuta serviciile funerare, iti prezentam si cateva dintre cele mai ciudate ritualuri, pe care din fericire firmele de pompe funebre din Romania nu trebuie sa le practice.

Majoritatea dintre noi stim despre doua moduri de a ne lua ramas bun de la morti: incinerari si inmormantari. Sapa putin mai adanc (intentionat), si vei fi surprins sa afli despre unele dintre inmormantarile ciudate, creative si bizare pe care le practica diferite culturi din intreaga lume. De la oferirea cadavrelor la vulturi, pana la lovirea cadavrului cu o pulpa, exista cateva modalitati nebunesti de a arunca mortii.

Decedatii sunt transformati in margele colorate

Multi oameni din Coreea de Sud opteaza pentru a comprima ramasitele persoanei moarte in margele asemanatoare unei bijuterii in diferite culori, care sunt apoi afisate acasa.

Endocannibalism: Mancarea mortilor

Pe vremuri, melanesienii din Papua Noua Guinee si poporul Wari al Braziliei mancau mortii pentru a expulza frica si misterul care inconjoara conceptul de moarte. Poporul Yanomami practica si el acest lucru.

Decedati transformati in recifuri

O companie din SUA numita Eternal Reefs comprime ramane intr-o sfera sau bila de recif care este atasata la un recif din ocean, oferind un habitat pentru viata marina. Probabil duce la niste pesti curiosi!

Famadihana: Intoarcerea oaselor

O data la sapte ani, malgasii din Madagascar dezgropa trupurile celor dragi, ii invelesc in panza si danseaza cu sacii cadavrelor. Probabil miroase destul de rau, asa ca ii stropesc cu vin si spun povesti ale familiilor lor.

Acestea sunt doar cateva dintre cele mai ciudate ritualuri practicate in lume. Vestea buna este ca la noi nu se intampla asa, desi in unele zone se obisnuieste ca decedatii sa fie dezgropati dupa 7 ani si ingropati din nou. Insa nimeni nu danseaza cu ei si totul se intampla cat mai solemn la noi.