Ce ar trebui sa ai in vedere cand vrei animale de companie?

Mare parte din noi au sau vor sa aiba un animalut. Animalut pe care il alegem in functie de preferinte, de spatiul pe care ni-l pune la dispozitie caminul nostru, de alergiile pe care le are partenerul de viata. 😉

Inainte de a alege un animal ar trebui sa te gandesti si la el nu numai la tine…Ai suficient timp sa ii dedici?  Sa nu-l lasi inchis in casa si sa schelalaie pana innebuneste toti vecinii….Te poti trezi dimineata cu cel putin 15 minute mai devreme sa-l duci la “toaleta”? (Aici ar fi multe aspecte neplacute de discutat, dar va las imagintia sa lucreze…) Ai unde sa-l lasi cand pleci in vacanta? Ai suficienti bani pentru intretinerea lui?

Animale de companie nepretuite, cu pret.

Sa zicem ca esti mare iubitor de caini. Te consideri pregatit pentru a tine un caine in apartament. Trezit la sase dimineata. Check. “Plansete” in timp de noapte. Check. Pofta de joaca cu cainele. Check. Dupa ce toate responsabilitatile au fost bifate, ramane un aspect la care nu te-ai hotarat: rasa cainelui. Si automat vine intrebarea: care e bugetul tau pentru un caine?

Pretul unui caine de rasa poate urca la sute bune de euro. Daca vei fi dispus sa platesti sute de euro pentru animale de companie, trebuie sa te gandesti si la ce va urma… Animalele de rasa sunt mai pretentioase. Mancarea si intretinerea igienei costa. Rasa animalului si costurile de intretinere cresc direct proportional, cu cat rasa este mai pura cu atat costul este mai piperat.Indiferent de ce alegi, problemele financiare pot pune piedici acestei decizii.

Viata infrumusetata de animale de companie

Daca ai bifat insa lista si iti permiti cu adevarat din toate punctele de vedere animale de companie, esti un caz fericit. Odata ce vei trece pragul casei cu un sufletel, viata ta va fi infrumusetata.

Cred cu tarie ca dragostea pentru animale nu ar trebui sa tina cont de rasa. Cred ca animalele de companie sunt pansamente pentru suflete, pansamente pentru singuratate si refugii de dragoste. Daca este asa, atunci rasa nu conteaza. Care este diferenta intre un caine de rasa si o corcitura sau un maidanez? Aspectul exterior este cel care face diferenta, insa si aceste animale au nevoie de tot atata atentie si tot atata dragoste ca si cele de rasa.

Decizia este simpla: ofera ajutor unor animale singure si neajutorate.

Poti da fuga intr-un centru de animale fara stapan, daca vrei cu adevarat animale de companie pentru ceea ce ele reprezinta. Ti se va rupe sufletul de emotie si mai mult ca sigur o privire jucausa te va cuceri si vei dori sa il adopti. Totodata, aceste animale ce sunt “combinatii” de rase diferite sunt mult mai putin pretentioase.

Si daca refuzi aceasta idee, inseamna ca dragostea ta pentru animale nu este chiar dragoste. A fi idignat de un pui de maidanez si a iubi la nebunie un pui de caine “de rasa” este pana la urma un “rasism” aplicat in lumea animalelor.  Vezi, poti percepe acest articol ca un test al dragostei tale fata de animale. Iubesti intr-adevar animalele sau nu?

Lumea animalelor este o lume muta a oamenilor. O lume condusa de altii, o lume in care cainii vagabonzi sunt mai putin iubiti. O lume in care cainii scumpi si dichisiti se plimba cu coada in sus prin parcuri, doar pentru ca au avut norocul de a se naste in familii speciale. O lume in care cei abandonati si “saraci” trebuie sa aiba foarte mare noroc pentru a fi inconjurati de dragoste si caldura. Asta daca nu risca sa fie eutanasiati… 🙁

 

The greatness of a nation ant its moral progress can be judged bt the way its animals are treated.