bani de concerteBani de concerte – cand banii aduc fericirea…

Muzica – nu putem trai fara ea. De multe ori, tineri fiind, nu putem trai nici fara trupele preferate pe care, nu demult, le vedeam doar pe VH1 sau pe MTV (mai rar, ce-i drept…). Ei bine, acum vine muntele la Mohamed, adica, deodata, toate trupele mari par sa poposeasca si prin taramul lui Dracula.

Dar pe noi asta nu prea ne incalzeste cu nimic daca nu suntem acolo, langa scena, sa le vedem cantand live. Iar presiunea e din ce in ce mai mare cand ne gandim ca ar putea fi o ocazie unica in viata. Insa, acest moment suprem, in care suntem fata in fata cu idolii copilariei/ tineretii noastre se afla sub semnul banilor. Cu alte cuvinte, ai bani de concerte, ai parte…de ele.

Strange bani de concerte…vei avea nevoie!

Si cum un concert nu vine niciodata singur, vara asta Bucurestiul canta! Tocmai ce ne-a (in)cantat Roxette, golindu-ne, in acelasi timp buzunarele, ca nici nu ne dezmeticim bine si trebuie sa ne pregatim, moral si financiar, pentru marile bombe ale verii: Sting (chiar azi!), Scorpions, Bon Jovi, Alice Cooper, Judas Priest, Whitesnake, The Prodigy, Suede …si lista continua.

Iar daca vrei sa mai schimbi stilul, te poti duce si la Pedulum, Tiesto, Amy Winehouse sau…Al Bano. Posibilitatile sunt nenumarate, bani de concerte sa ai!

Bani de concerte…dati degeaba?

Toate bune si frumoase, strangi in pusculita cateva luni si ajungi la concertul trupei pe care o iubesti. Si-acolo, ce sa vezi? Pe bune, ce sa mai vezi cand in fata ta se pune un fan foooarte inalt care o ia si pe prietena lui pe umeri ca doar na, daca au venit trebuie sa vada macar o bucatica din scena. Stiu, si atmosfera e foarte frumoasa, dar conteaza si sa VEZI ceva, nu?

Iar cand iti iei bilet la B si-ti dai seama ca nici de auzit nu prea se aude, te poti resemna cu gandul ca macar ai fost acolo…e si asta o experienta. Pe de alta parte, daca ai destui bani de concerte…situatia se schimba radical.

Bani de concerte – suma face diferenta

Si nu spun ca-ar trebui sa-ti iei bilete la/ de VIP, e chiar plictisitor si fara farmec sa stai pe scaun in timp ce ceilalti fani se dezlantuie pe muzica ta preferata. Dar macar la Golden Circle ar trebui, daca vrei sa traiesti, cu adevarat, experienta unui concert.

Sa spunem deci ca din panoplia de talente care ne viziteaza vara asta, macar la 3-4 concerte ai vrea si tu sa ajungi. Si sa spunem ca, intamplator, acestea ar fi Sting, Scorpions si Bon Jovi. 😀 Un calcul simplu ne arata ca, pentru a merge la aceste concerte si a intelege ceva din ele, ar trebui sa scoti din buzunar aproximativ…800 de lei. Iar daca esti tanar, la inceput de drum, aceasta suma poate reprezenta intregul tau salariu.

Asadar, eu zic sa faci un mic efort de economisire in perioada urmatoare si sa-ti strangi bani de concerte pentru ca, asa cum spuneam, s-ar putea sa nu mai ai ocazia de a-ti asculta live artistii preferati. Pentru fanii Scorpions acest lucru este deja o certitudine…