Bani din blog sau… pretul increderii

Cand vezi o reclama la TV despre o crema care iti sterge ca prin minune ridurile fine si te intinereste cu 10 ani, parca-ti vine sa zambesti. Insa atunci cand o persoana care nu are niciun fel de legatura cu repectiva companie iti spune acest lucru din propria experienta, parca-ti vine sa alergi catre primul magazin si sa simti minunea… pe pielea ta. Ei bine, cam asa se fac bani din blog, iar anul 2011 se pare ca a fost unul cat de cat de succes pentru blogosfera romaneasca.

Mai precis, conform Adevarul.ro, blogosfera din Romania a atras 619.750 euro din bugetul companiilor care au inteles importanta recomandarilor sau, altfel spus, a advertorialelor scrise de catre acesti lideri de opinie din lumea virtuala.

Cine face bani din blog in Romania?

Desigur, acest lucru nu inseamna ca toti cei aproximativ 12.0000 de bloggeri fac sau isi doresc sa faca bani din blog ci, mai exact, aproximativ jumatate de million de euro a fost directionata catre doar… 51 de bloggeri, conform studiului realizat de refresh.ro si vola.ro in perioada 1 februarie – 25 martie 2012, la care au participat 712 bloggeri din Romania. Fiecare comentariu, fiecare vizita, fiecare reactie a cititorilor a reprezentat o caramida la temelia succesului acestor bloggeri, succes care nu a aparut peste noapte si care a necesitat multa munca, rabdare si perseverenta.

Iar ca sa ne facem o idee despre profilul bloggerului din Romania, iata cateva coordonate: sex – masculin, varsta – peste 25 ani, oras – Bucuresti, studii superioare, inceputul activitatii pe blog – dupa anul 2009. Asteptam completari sau… obiectii. 😉

Bani din blog si principalele subiecte  de interes

bani din blog
Cat priveste domeniile de succes in blogosfera romaneasca, se pare ca politica se afla in top, urmata de new-media, divertisment, stiri generale, monden, tehnologie si subiecte personale.

Acestea fiind spuse, felicitari celor care au reusit si celor care se straduiesc sa-si faca opiniile auzite, indiferent daca motivul este obtinerea unor sume de bani din blog sau… placerea de a scrie.  Si, nu in ultimul rand, daca aveti o reteta “magica” a succesului, o ascultam cu interes! 😉