succesul in viata

Cum atingem succesul in viata?

Iata o intrebare cu raspuns deschis, la care fiecare poate contribui cu scurte povestiri din propria experienta, cu lectii invatate din carti, cu vorbele celor care au ramas in istorie. Si pentru ca toti incearca sa atinga succesul in viata, dar nimanui nu i se ofera o harta pentru a-l gasi, iata cateva coordonate de la unul dintre Parintii fondatori ai Statelor Unite ale Americii, Benjamin Franklin.

10 pasi mareti catre succesul in viata

1. Well done is better than well said.”

Cu alte cuvinte…vorba lunga, saracia omului. Desigur, este bine sa dam voce visurilor si planurilor noastre de viitor, insa cat timp acestea se rezuma doar la vorbe, cu greu vom obtine succesul in viata sau… increderea celor din jur.

2. „By failing to prepare, you are preparing to fail.”

Intotdeauna avem nevoie de un plan pentru a obtine ceea ce ne dorim, chiar daca de multe ori a-ti urma primul impuls s-a dovedit o abordare de success. O gandire strategica, pe termen lung poate ca nu este calea cea mai scurta, insa este cea mai sigura pentru a obtine succesul in viata.

3. „When you’re finished changing, you’re finished.”

Schimbarea este un lucru inevitabil, iar cu cat incercam mai mult sa ne opunem ei, cu atat ne scad mai mult sansele de a reusi. Este important sa invatam sa ne adaptam si sa ne concentram asupra schimbarilor pozitive pe care mereu le putem aduce propriei persoane sau propriei cariere.

4. „Do not fear mistakes. You will know failure. Continue to reach out.”

Trebuie sa invatam sa pierdem, iar daca ne este frica de faptul ca, la un moment dat, vom gresi, nu vom reusi sa evoluam pentru ca ne va fi teama sa iesim din carapacea noastra si sa exploram toate oportunitatile care ne ies in cale. Unul dintre aspectele de baza pentru a atinge succesul in viata este… sa ne asumam riscuri.

5. „Who had deceived thee so often as thyself?”

Mereu ne concentram asupra raului pe care ni-l fac numite persoane cu sau fara voie sau asupra piedicilor pe care ni le pun in cale, insa rareori ne uitam la ceea ce ne facem cu mana noastra. Trebuie sa recunoastem, in primul rand, greselile noastre, sa realizam cat suntem de sinceri cu noi insine si apoi sa asteptam acelasi lucru si din partea altora.

6. „To succeed, jump as quickly at opportunities as you do at conclusions.”

Oportunitatile apar la tot pasul, iar noi trebuie sa fim pregatiti sa le insfacam sau altcineva va profita de ele, in timp ce noi incercam sa decidem daca merita… sau nu.

7. „Diligence is the mother of good luck.”

Intr-adevar, exista momente in viata in care norocul parca ne ocoleste cu desavarsire, insa in loc de a-l astepta in continuare, mai bine pornim noi in cautarea lui. Munca, perseverenta, vointa sunt daruri mai de pret decat norocul care astazi ne insoteste, dar maine poate fi departe…

8.  „There are three things extremely hard: steel, a diamond, and to know one’s self.”
Nimeni nu este perfect, iar inainte de a ne lauda cu cele mai valoroase calitati ale noastre, trebuie sa ne recunoastem defectele si slabiciunile sa incercam sa le eliminam, pe cat posibil.

9. „Energy and persistence conquer all things.”

Drumul catre succesul in viata poate fi unul lung si anevoios, motiv pentru care trebuie sa ne inarmam inca de la inceput cu rabdare, putere si, cel mai important, incredere in propriile forte.

 Succesul in viata si inevitabilele… regrete

10. „Life’s tragedy is that we get old too soon and wise too late.”

Lucrurile ar fi stat altfel daca as fi stiut atunci ceea ce stiu acum… cine nu a gandit asa macar o data in viata? Din pacate, nu exista o masina a timpului, si chiar daca ar exista… probabil am face aceleasi greseli din nou. Asadar, sa privim cu incredere in viitor si sa luptam pentru ceea ce ne dorim, pentru ca a atinge succesul in viata depinde doar de noi si de nimeni altcineva.