Adopta si tu regula „O zi fara cheltuieli” pentru un buget personal mai bogat

O zi fara cheltuieli nu inseamna sa nu consumi, ci sa nu scoti bani din buzunar.

Buget personal – Cum ti-l poti ameliora?

Simplu. Iti programezi o zi speciala in care te descurci cu ce ai, fara sa apelezi la cash sau card-uri. Trebuie sa pui benzina? N-o faci, mergi pe jos. Ai nevoie de paine pentru masa de seara? Renunti la ea. Vrei sa iesi in oras? Cauti ceva care nu te costa nimic-muzeu, parc, sau evenimente gratuite.

Spontaneitate

Atentie: trebuie sa fie totul cat mai spontan, altfel va exista tentatia de a te aproviziona inainte, iar acest lucru se transpune in cheltuieli si mai mari. Acelasi lucru este valabil si pentru zilele care urmeaza ‘zilei fara cheltuieli.

Argumente

Un argument solid: hai sa calculam impreuna: Sa presupunem ca obisnuiesti sa cheltuiesti in fiecare zi, pe lucruri marunte, suma de 25 de lei. Daca ‘ziua fara cheltuieli’ va deveni o obisnuita, doar in acest mod vei ajunge sa economisesti aproximativ 1200 lei/an.

E mult? E putin? Tu hotarasti.

Dar citeste si urmatorul post: Jurnalul zilnic’. Te va ajuta sa descoperi care sunt categoriile de cheltuieli neimportante, dar care iti diminueaza substantial bugetul.

Nu uita:  o situatie financiara stabila si neimpovarata de datorii iti va permite sa acorzi atentie lucrurilor cu adevarat importante din viata ta.