Case foarte mici, printre cele mai mici din lume

Atunci cand simtim ca ne sufocam in propria casa din cauza lipsei de spatiu si efectiv nu mai avem unde sa ne punem toate lucrurile (nefolositoare), propun sa ne imaginam cum ar fi sa locuim intr-o casuta cam cat o camera, sau chiar mai mica. Unii oameni  si-au construit case foarte mici… si nu neaparat din cauza problemelor financiare ci, de cele mai multe ori, de buna voie sau din ratiuni ecologiste.

Si pentru ca stiu cam marea majoritate isi doreste candva, in viata, o casa pe pamant, sunt foarte curioasa daca v-ati construi o astfel de casuta? 😀

Case foarte mici – Top 5

1. Una dintre cele mai mici case perfect functionale din lume este aceasta casuta parca din povesti din Toronto inghesuita intre doua case normale ce par a fi adevarate castele pe langa ea. Aceasta casuta vedeta, construita in anul 1912 are o baie, o bucatarie si un dormitor si este perfect utilata si foarte confortabila! 🙂 Daca vrei sa vezi mai multe imagini din interior, click aici si intra pe propriul ei site!

2. Nu cea mai mica, insa cea mai ingusta casa din lume are o latime de nici mai mult, nici mai putin de… 1m, desi dispune de 3 dormitoare (!), o bucatarie si o baie. Casa se afla in Madre de Deus, Brazilia si a devenit un adevarat obiectiv tuistic, in ciuda refuzului initial al autoritatilor de a permite construirea ei.

 

case foarte mici3. Poate si tu ai visat toata copilarie la o casuta in copac, la fel ca mine, insa strict pentru joaca, nu pentru a locui efectiv in ea. Ei bine, exista oameni pentru care casuta din copac a devenit “acasa”… si nu arata deloc rau, nu-i asa? Si in plus… e eco-friendly!

 

 

 

case foarte mici

 

 

 

 

case foarte mici

 

4. Casuta cea mai mica din Marea Britaniei se numeste Quai House si este una dintre cele mai mari atractii din Conwy, Wales. Masurand doar 3m pe 1,8m, casuta a luat nastere undeva in secolul al XIV-lea si a fost locuita pana in 1900, ultimul proprietar fiind un pescar prea inalt pentru a sta in picioare in interior. Acum, aceasta locuinta este doar un obiectiv turistic.

 

case foarte mici

 

5. Din anul 1997, Jay Sfafer locuieste intr-o casuta mai mica decat baia unora dintre noi, masurand in jur de 8mp, dar complet utilata. Motivul? Grija referitoare la impactul caselor mari si foarte mari asupra mediului inconjurator, care l-a si determinat sa-si faca propria companie, una care constrieste astfel de casute perfect functionale Tumbleweed Tiny House Company.

Oameni mari in case foarte mici

Casutele sunt fascinante, insa si mai fascinanti sunt oamenii care locuiesc in ele si care au reusit sa vada frumusetea vietii dincolo de aspectele materiale, de bogatie, de lux. Si sunt fericiti. 🙂