In domeniul publicitatii si designului, cunoasterea tipurilor de imprimante este de baza, deoarece sunt realizate diferite materiale, cum ar fi colaje, carti de vizita, acreditari, afise si chiar este posibil sa se imprime texte si imagini pe tricouri sau alte obiecte.

Eventual, multi oameni ar putea crede ca toate imprimantele de lucru la fel si ca acestea servesc pentru a capta imagini sau litere pe foi de hartie; cu toate acestea, ele indeplinesc mai multe functii, astfel incat pe piata este posibil sa se gaseasca o mare varietate de imprimante.

Cunoasterea tipului si functiilor fiecarei imprimante este de baza pentru a profita la maximum de aceasta, pe langa evitarea defectiunilor echipamentului, deoarece in cazul utilizarii incorecte a acestuia, pot fi cauzate defectiuni.

Prin urmare, in acest articol va vom arata varietatea de imprimante care sunt pe piata si pentru ce este fiecare.

Imprimanta roata

Printre diferitele tipuri de imprimante care exista, roata este numita in acest fel, deoarece functioneaza dintr-un element rotativ, desi este convenabil sa se clarifice faptul ca este un echipament invechit astazi, dar ca, in urma cu cativa ani, a fost utilizat pe scara larga.

Aceasta imprimanta a fost fabricata cu un cap de imprimare si o roata metalica care are matritele literelor la exterior, imaginea sa este putin cunoscuta si este probabil ca se datoreaza modului sau special de lucru, pe care il vom explica mai jos.

Pentru a putea lucra, roata imprimantei a facut o deplasare perpendiculara cu ajutorul unei axe metalice, care este paralela cu rola in care a fost plasata hartia. La intoarcere, roata a provocat impactul literelor cu hartia si cu un ciocan orice text a fost imprimat cu cerneala.

Cand tot textul era pe hartie, roata s-a mutat inapoi pe axa metalica in doua moduri: la dreapta, la re-captarea literelor sau in jos pentru a incepe o noua linie de continut.

Imprimanta Margarita

Alte imprimante care au fost utilizate pe scara larga la momentul respectiv, dar care nu mai sunt utilizate sunt Margarita, asa-numita deoarece capul sau de imprimare a avut forma acestei flori bine-cunoscute.

Desi calitatea imprimarii a fost buna, a functionat incet, literele acestei echipe au fost modelate pe exteriorul capului de imprimare, alcatuit din mai multe sectoare, care au fost cele care au dat forma unei flori.

In plus fata de capul de imprimare, acest dispozitiv a avut un motor care a servit pentru a plasa sectoarele care contineau fiecare litera, in fata benzii cu cerneala, astfel incat un ciocan sa loveasca sectorul sau petalele, determinand caracterele sa se imprime pe foile de hartie.

Imprimantele Margarita aveau un avantaj, capul de imprimare putea fi inlocuit cu usurinta, pentru a schimba fonturile sau pur si simplu pentru a-l intretine.

Imprimante cu tambur

Pentru a continua cunoasterea tipurilor de imprimante care au fost create de-a lungul anilor, este randul imprimantelor cu tambur, care pot fi clasificate in doua subtipuri: tambur compact si roti.

In cazul imprimantelor compacte, acestea sunt integrate de un tambur metalic care trebuie sa aiba aceeasi lungime ca latimea unei foi de hartie, pe langa suprafata sa sunt amplasate literele si caracterele care permit sa cedeze locul imprimarii.

Cand tamburul se roteste, acesta este lovit de ciocane electromagnetice care se afla in spatele hartiei, astfel incat sa poata impinge lama la suprafata tamburului si sa capteze literele.

Pe de alta parte, imprimantele cu roti au o operatie similara, diferenta fiind ca tamburul este impartit pe sectiuni, astfel incat fiecare sa se roteasca independent.

Imprimante cu bare

Cand vorbim despre imprimante cu bare, ne referim la echipamente care sunt turnate pe o bara din otel, care se misca rapid de la dreapta la stanga, in fata liniei adaptate pentru scris.

Caracterele acestor tipuri de imprimante se repeta de trei ori, in matrite care sunt pozitionate in fata unei foi de hartie, astfel incat sa poata fi lovite de ciocane care permit imprimarea sa fie data.

Imprimante termice

Printre cele mai cunoscute tipuri de imprimante se numara si cele termice, pe care le putem gasi mai ales in magazine, pentru ca servesc la obtinerea biletelor de vanzare, precum si la bancomate, atunci cand cerem dovada miscarilor pe care le-am facut.

Imprimantele termice functioneaza cu ace fierbinti, care avanseaza printr-o hartie sensibila la caldura, in acest fel, atunci cand se face contact, hartia este vopsita in negru, facand textul sa apara.

Hartia folosita pentru aceasta imprimanta vine in rulouri, care sunt usor de schimbat de fiecare data cand sunt terminate. Acesta este motivul pentru care viteza sa de imprimare este masurata in milimetri pe secunda, adica milimetrii de hartie care ies din acest dispozitiv.

Cautarea de alternative mai economice si mai rentabile de costuri pentru fiecare print te va ajuta sa obtii economii considerabile.

Documentele obtinute cu aceste imprimante sunt bilete de vanzare sau facturi, in principal, deoarece cerneala este stearsa in timp si acest tip de vouchere functioneaza de obicei cateva luni si apoi, ele pot fi aruncate.