Decizia de a obtine o diploma de facultate vine cu un angajament financiar mare. Cu toate acestea, exista multe motive bune pentru a merge la facultate, inclusiv stabilitatea carierei. Un sondaj realizat de Asociatia Colegiilor si Universitatilor Americane (AACU) a constatat ca 87% dintre angajatori sunt de acord ca obtinerea unei diplome universitare fie merita cu siguranta.

Dincolo de piata muncii, tine cont de aceste sapte motive pentru a te gandi sa mergi la facultate. In plus, sunt si firme care se adreseaza pur si simplu persoanelor care nu au „resursele” necesare sa isi obtina diplomele.

Exista multe beneficii ale studierii la facultate, inclusiv crearea de retele si oportunitati mai largi de cariera. Iata ce trebuie sa iei in considerare daca te intrebi daca merita sa mergi la facultate.

  1. Extinde-ti castigurile potentiale

Studiile arata ca absolventii de facultate au sanse mai mari sa devina stabili financiar dupa absolvire decat persoanele fara diploma de facultate. Biroul de Statistica al Muncii din SUA raporteaza ca, in 2020, persoanele cu o diploma de licenta aveau un salariu saptamanal cu 67% mai mare decat cei cu doar o diploma de liceu. In plus, Asociatia Universitatilor Publice si cu Grant Teren a constatat ca diferenta de castiguri dintre detinatorii de liceu si cei de licenta continua sa se extinda.

  1. Creati relatii de lunga durata si conexiuni profesionale

Conexiunile pe care le veti crea la facultate cu profesorii, colegii de clasa si membrii cluburilor sau organizatiilor studentesti va vor ajuta sa incepeti sa va construiti reteaua profesionala.

Reteaua este importanta. Poate ajuta cu oportunitati de munca, poate duce la oportunitati de imbunatatire personala si poate deschide usi pentru diferite domenii de avansare in cariera. Conexiunile pe care le faci te pot ajuta sa-ti pornesti cariera, iar acele relatii iti pot provoca ideile si pot oferi noi perspective.

  1. Obtineti securitatea locului de munca

Din punct de vedere statistic, studentii care au obtinut o diploma de facultate au sanse mai mari sa obtina un loc de munca sigur, cu beneficii la absolvire. Potrivit Biroului de Statistica a Muncii din SUA , in ianuarie 2022, rata somajului pentru persoanele de 25 de ani si peste, cu cel putin o diploma de licenta a fost de 2,3%, in timp ce rata somajului pentru absolventii de liceu fara diploma de facultate a fost de 4,6%. Acest lucru este in concordanta cu tendintele pe termen mai lung, in care lucratorii cu cel putin o diploma de licenta au de obicei jumatate din rata somajului fata de cei cu doar o diploma de liceu.

  1. Explorati diferite optiuni de cariera

Daca exista un timp pentru a explora noi interese, acesta este facultatea. Avand in vedere gama larga de cursuri disponibile in practic orice materie, aveti ocazia sa urmati cursuri care nici macar nu au legatura directa cu specializarea dumneavoastra. De fapt, facultatea dvs. poate cere chiar o sarcina diversa de cursuri.

Acesta este momentul perfect pentru a te alatura organizatiilor, a incerca cluburi si a participa la cursuri care se afla in afara zonei tale de confort. A avea orice fel de diploma de facultate poate fi, de asemenea, utila pentru viitoarele schimbari in cariera. Chiar daca urmezi o noua cariera fara legatura cu gradul tau, a avea o diploma de facultate in primul rand te face mai flexibil si mai calificat in ochii unui angajator.

  1. Experimenteaza independenta

Colegiul ofera experiente nepretuite pe care liceul pur si simplu nu le poate oferi, inclusiv un nivel de independenta academica si personala care te poate pregati pentru realitatea vietii post-colegie. Cand vine vorba de munca universitara, esti responsabil pentru gestionarea timpului, temelor si incarcaturii cursului si, in cele din urma, a succesului.

Desigur, nu trebuie sa porniti singur in aceasta calatorie. Multe colegii si universitati ofera programe pentru a va ajuta sa va pregatiti pentru succes. Verificati site-ul web al scolii dvs. pentru a vedea cum va puteti implica in programe precum tutorat, asistenta academica sau chiar pregatirea pentru interviuri cu centrul de cariera al scolii dvs.

  1. Invata abilitati valoroase

Facultatea nu te va invata doar cum sa devii un student bun; de asemenea, va poate invata abilitati care va vor ajuta sa reusiti in orice cariera. Multe scoli au cursuri obligatorii pentru elevi care promoveaza colaborarea si munca in grup, echipandu-va sa impartasiti idei si sa comunicati cu membrii echipei in orice cadru.

Cu independenta financiara si responsabilitatea pe care o aduce, facultatea este o oportunitate grozava de a va extinde cunostintele financiare. Intre imprumuturile pentru studenti si cheltuielile precum manuale si chirie, va trebui sa inveti abilitati de gestionare a banilor pe care probabil nu le aveai inainte.

Aplicarea pentru un card de credit pentru studenti , mentinerea unui buget pentru studenti si navigarea cheltuielilor cu imprumuturile pentru studenti sunt printre multele lucruri pe care le vei invata la facultate.