Ştiţi că vreţi o piscină și – după multe cercetări – sunteţi sigur că înclinaţi spre o piscină interioară. Dar acum vă confruntați cu o altă mare decizie: ce fel de piscină interioară să alegeţi?

Vestea bună este că aveţi câteva opţiuni excelente: beton (gunită), vinil și fibră de sticlă. Deși fiecare dintre aceste opțiuni este unică în felul său, veţi descoperi că toate au propriile argumente pro și contra. Fie că sunteţi în căutarea unei durabilități pe termen lung, fie că sunteţi mai interesat de reducerea costurilor inițiale, veţi vedea că există o piscină interioară perfectă pentru dvs.

În acest articol, vom analiza avantajele și dezavantajele fiecărui tip de piscină.

Piscinele din beton

Piscinele din beton sunt o alegere populară pentru mulți proprietari de case și poate fi alegerea potrivită pentru dvs dacă sunteţi interesat de o investiție de înaltă calitate și pe termen lung. Iată doar câteva dintre motivele pentru care oamenii adoră bazinele din beton:

Personalizare aproape nelimitată. Piscinele din beton sunt construite conform specificațiilor dvs. exacte, astfel încât nu există aproape nicio limitare în ceea ce privește forma și dimensiunea piscinei. Cu toate acestea, constructie piscina din beton va dura mai mult decât orice alt tip de piscină.

Finisajul piscinei. Piscinele din beton au o gamă largă de opțiuni pentru suprafața piscinei. De la tencuială, la pietriș, la toate tipurile de plăci, există o gamă largă de culori, texturi și stiluri pentru a crea aspectul dorit. Toate acestea oferă o fiabilitate excelentă și o durată lungă de viață. Piscinele din beton sunt construite pentru a rezista. De fapt, cu o întreținere adecvată, vă puteți aștepta să vă bucurați de piscina dvs. timp de 20 de ani sau chiar şi mai mult.

Piscinele din vinil

Ca orice alt tip de piscină, piscinele din vinil vin cu propriile avantaje și dezavantaje unice. Iată ce ar trebui să știți înainte de a lua decizia:

Preț. Dacă sunteți în căutarea unei piscine ieftine, vinilul tinde să fie mai accesibil.

Reparații și / sau înlocuiri ușoare, accesibile. Obținerea unei noi căptușeli poate fi ca și cum ați obține o piscină complet nouă.

Mai puține alge. Căptușelile de vinil sunt mai puțin predispuse la creșterea algelor decât piscinele din beton – și asta înseamnă mai puțin timp consumat pentru spălarea pereților piscinei și mai mult timp pentru înot și relaxare!

Piscina din fibră de sticlă

Vă gândiți să alegeţi fibra de sticlă? Există o mulțime de lucruri de apreciat la această opțiune durabilă, care nu necesită eforturi mari pentru întreținere:

Instalarea este rapidă. Puteți avea piscina din fibră de sticlă în funcțiune în doar 4 – 6 săptămâni.

Întreținerea este ușoară. Piscinele din fibră de sticlă sunt rezistente la alge. Ștergeți pur și simplu petele și depunerile acumulate cu un burete și, atâta timp cât verificați și echilibrați în mod regulat apa din piscină, întreținerea este simplă.

Durată lungă de viață. Cu o întreținere adecvată, o piscină din fibră de sticlă poate dura până la 25 sau chiar 30 de ani.

O mulțime de opțiuni de personalizare. Puteți alege piscine din fibră de sticlă într-o varietate mare de culori și puteți adăuga chiar și elemente suplimentare, cum ar fi trepte, platforme de bronzare și elemente decorative de apă.