Probabil vei gasi o multime de reclame despre epilarea definitiva cunoscuta sub numele de epilare permanenta. Desi in lumea epilarii cu laser aceste concepte pot parea sinonime, exista diferente foarte semnificative pe care trebuie sa le intelegi pentru a stii ce iti ofera si la ce sa te astepti. De aceea, vrem sa te lamurim cu privire la acest subiect, sa trecem la treaba!

Ce este epilarea cu laser?

Epilarea cu laser iti ofera rezultate foarte bune atunci cand vrei sa scapi de parul de pe corp. Din ce in ce mai multi oameni apeleaza la acest tip de tratament pentru a lasa in urma metodele traditionale care de obicei provoaca deteriorarea epidermei pe termen nu atat de lung.

Acum, important este sa poti face diferenta intre epilarea permanenta si cea definitiva. Aceasta din urma, care iti permite sa te bucuri de rezultate pe termen lung, nu ajunge sa indeparteze tot parul din cauza diferitilor factori, precum cresterea neuniforma, raspunsul hormonal sau, uneori, trecerea timpului.

Epilarea cu laser si necesitatea mai multor sedinte

Indepartarea definitiva a parului trebuie efectuata de un specialist estetician. Pentru aceasta, este necesar sa se analizeze caracteristicile fiecarui pacient, precum tipul de piele al acestuia, zonele de tratat, precum si posibilele modificari pe care le pot prezenta si care ii afecteaza intr-un fel organismul.

Desi exista tratamente care se efectueaza direct pe radacina, exercitand caldura asupra acesteia pana cand este distrusa, un anumit numar de fire de par pot reaparea dupa cateva luni sau ani.

Este posibil ca expertul estetician sa determine un numar variat de sedinte tinand cont de zona de epilat. La fel, exista zone ale corpului care sunt foarte sensibile in comparatie cu altele, precum pubisul sau axilele. In aceste cazuri, trebuie ajustat nivelul laserului sau selectata metoda cea mai potrivita in functie de caracteristicile fiecarui pacient.

Spune “pa pa” firelor de par

Epilarea permanenta iti va garanta ca vei termina pentru totdeauna cu parul in zona pe care o doresti. Aceasta inseamna distrugerea foliculului de par, unde apar radacinile parului. Odata ce efectuezi un tratament adecvat, mereu in mainile celor mai buni profesionisti, nu va mai trebui sa iti faci griji pentru nimic.

Nu vei putea intotdeauna sa stii daca ai obtinut epilarea definitiva, deoarece firele de par noi pot aparea pana la zece ani mai tarziu. Din acest motiv, laserul cu dioda este prezentat ca cea mai buna optiune.

Laserul cu dioda si epilarea definitiva

Laserul cu dioda este cea mai solicitata metoda de epilare, deoarece este tratamentul perfect pentru orice tip de piele. Acest tip de laser, prin patrunderea in straturile subcutanate, reuseste sa ajunga in foliculul de par. Prin intermediul unei lumini monocromatice si cu o lungime de unda ce variaza de la 10 ms la 400 ms, reuseste sa elimine complet orice urma de par, in zona pe care vrei sa o vezi permanent depilata.

Unul dintre avantajele laserului cu dioda este ca nu necesita multe sedinte, asa cum se poate intampla cu alte metode de indepartare a parului. In a treia saptamana, dupa aproximativ cinci sedinte, poti vedea clar rezultatele. Fiecare sedinta, indiferent de zona de tratat, dureaza maxim 40 de minute.

In concluzie, beneficiaza de epilare definitiva cu ajutorul unui medic estetician, dupa o evaluare corecta facuta de acesta, incepand cu caracteristicile epidermice pana la zonele care doresti a fi depilate.