fara stres

Fara stres, inainte!

Fara stres, sefi enervanti si deadline-uri ingrozitoare: multi dintre noi ne trezim frecvent visand cu ochii deschisi la acest scenariu… Si cum biletele la loto se tot arata necastigatoare, iar mostenirile intarzie sa apara, poate ca ar trebui sa ne indreptam privirile catre o serie de joburi care stau foarte bine la capitolul stres, sau mai bine zis la capitolul lipsa stres.

Boala grea, la care suntem predispusi cam toti dintre noi, si raspandita in toata lumea, stresul nu prea se lipeste insa de cei care aleg anumite cariere, cariere pe care urmeaza sa le scoatem la lumina.

Pentru cei interesati, o lista cu joburi fara stres:

1. Fotograf. Un strop de talent si viata devine mai frumoasa. Fotografi de evenimente, de moda, pentru reviste, pe cati dintre ei i-ai vazut vreodata stresati? Pe fisa postului stau frumos urmatoarele: program de lucru flexibil, distractie in timpul sedintelor foto, oameni noi la tot pasul…

2. Ghid turistic. Locuri noi, oameni noi, poate si cateva aventuri pe care sa le povestesti nepotilor. Unul dintre cele mai „stress-free” joburi, ghidul turistic se bucura de calatorii alaturi de turisti, in conditii de lux si de…relaxare.fara stres

3. Designer floral. Un job care…miroase bine. De ce ai nevoie pentru un asemenea job fara stres? In primul rand trebuie sa fii un bun cunoscator in arta aranjamentelor florale si sa mai ai si ceva aptitudini artistice. Locul in care vei lucra, frumos parfumat, va fi probabil un magazin gen boutique sau vreo locatie festiva.

4. Maseur. Desi maseurul este insarcinat cu relaxarea clientilor, jobul este departe de a fi unul stresant: muzica ambientala, arome care mai de care mai frumos mirositoare, program de lucru lejer…

5. Arhitect peisagist. Lucrul in spatii verzi, aplicarea creativitatii in natura si clientii care de obicei sunt persoane deschise la nou si la frumos fac din acest jobul unul lipsit in mare parte de stres, ideal pentru armonia intre viata profesionala si cea personala.

6. Instructor de aerobic: Un job care te tine in forma si unde imbini distractia cu miscarea.

7. Receptioner la hotel. Mediul de lucru este unul placut, ai de-a face cu oameni relaxati si binedispusi (cei mai multi fiind in vacanta). Ai timp sa citesti, sa asculti muzica, sau sa navighezi nestigherit pe Internet.

8. Profesor universitar. Desi jobul necesita o pregatire temeinica, odata ajuns la catedra te bucuri de un job lejer, desi mai pot aparea si perioade mai stresante. Insa programul de lucru scurt, salariul frumos (cel putin in strainatate) si vacantele lungi fac din acest job unul lipsit de prea mari griji.

9. Astronom. Tot un job care se „castiga” cu multa munca, insa daca esti un studios rasplata va fi una pe masura: vei privi cerul si vei fi foarte bine platit pentru asta – in Occident salariul anual al unui astronom este de cel putin 110-120.000 dolari.

Loc de munca fara stres: Trai neneaca…

…pe banii…angajatorului. Ne-am relaxat destul, zic eu, asa ca acum va las sa va ganditi care dintre joburi va face cu ochiul mai frumos.