tehnici de seductie

10 tehnici de seductie, pentru o personalitate invingatoare

Ce legatura are seductia si cum se leaga urmatoarele tehnici de seductie cu succesul pe plan financiar? Ai ridicat deja o spranceana si te pregatesti sa imi zici vreo doua?

Nu ma intelege gresit, in niciun caz nu urmeaza sa iti propun cine stie ce cale neortodoxa de castigare a existentei, ci intentionez doar sa fac vizibila legatura dintre succesul in viata si un anumit farmec personal pe care il au cei care reusesc. Dincolo de cunostintele profesionale care ne ajuta sa reusim in cariera si sa ne bucuram de un binemeritat succes, sarmul este unul dintre lucrurile care ne fac traseul catre varf mai usor.

Sa vedem 10 tehnici de seductie, cu efect garantat

Cele 10 tehnici de seductie sunt culese din cartea lui Robert Greene, unul dintre cei mai convingatori autori in materie de…persuasiune.

1. Alege victima potrivita. „Totul depinde de tinta seductiei tale. Studiaza-ti atent prada si alege-o doar pe aceea care se dovedeste susceptibila la farmecele tale. Victima perfecta este aceea pentru care poti sa umpli un gol, care vede in tine ceva exotic.”

2. Creeaza un fals sentiment de siguranta: “Daca esti prea direct(a) de la inceput, risti sa intampini o rezistenta care cu greu poate fi diminuata. In fata incipienta, seducatorul din tine nu trebuie tradat. Seductia trebuie initiata dintr-un anumit unghi, indirect, astfel incat tinta sa devina constienta in mod treptat de tine.” Mai pe scurt, Greene insinueaza ca, asemenea pradatoarelor, ar trebui sa te apropii incet de prada, pentru a nu o speria.tehnici de seductie

3. Trimite semnale amestecate. “Oadata ce oamenii devin constienti de prezenta ta, si poate chiar vag intrigati de ea, trebuie sa le mentii viu interesul inainte ca atentia sa se mute pe altcineva. Cei mai multi dintre noi suntem prea evidenti, in schimb tu fii greu de inteles. Trimite mesaje amestecate: fii atat dur cat si sensibil, fii cu capul in nori dar si cu picioarele pe pamant, deopotriva inocent si viclean.” Contradictiile nasc fascinatie.

4. Infatiseaza-te ca un obiect al dorintei. “Putini sunt atrasi de persoanele evitate sau neglijate de altii; oamenii se strang in jurul celor care au starnit deja interesul altora. Pentru a atrage victimile mai aproape de tine (…) trebuie sa creezi o aura de dorinta in jurul tau – care sa arate ca esti dorit si curtat de multi.”

5. Creeaza o nevoie. Amesteca anxietatea cu nemultumirea. “O persoana pe deplin multumita nu poata fi sedusa. ” Incearca sa le induci „multumitilor” stari de nemultumire sau nefericire, atat cat sa iti faci suficient loc pentru a aparea ca raspuns la toate intrebarile lor, ca rezolvare a problemelor care ii macina.

6. Stapaneste arta insinuarii. “Este esential sa ii faci pe cei din jur sa fie nemultumiti si sa depinda de tine, insa daca induci aceasta dependenta intr-un mod prea evident, e posibil ca cei tintiti sa dezvolte o atitudine defensiva.” Insinuarea, plantarea de idei in capul celor din jur prin oferirea unor indicii zilnice, este cea mai buna idee in cazul in care vrei ca lucrurile sa mearga asa cum iti doresti tu, fara a fi suspectat de manipulare.

7. Intra in spiritul lor. “Cei mai multi dintre oameni sunt blocati in propriile lumi interioare, devenind astfel incapatanati si greu de convins. Cea mai buna metoda de a-i convinge sa iasa din cochiliile lor si sa cada prada puterii tale de seductie este sa intri in lumea lor. Joaca dupa regulile lor, bucura-te de ceea ce se bucura ei, adapteaza-te la starea lor de spirit. Asa vei reusi sa le ataci narcisismul bine inradacinat si sa le cobori garda cat mai jos.”

8. Creeaza ispita. “Ispiteste-ti tinta adanc pe cararile seductiei, creand o tentatie irezistibila: o bucatica din placerile care il asteapta. (…) Stimuleaza o curiozitate mai puternica decat indoiala si nelinistea, si ii vei convinge sa te urmeze.”

9. Tine-i in suspans – Ce va urma? “In momentul in care oamenii simt ca te cunosc, vraja pe care ai tesut-o deasupra lor se rupe. Mai mult: le-ai cedat puterea. Singurul mod prin care ii poti controla pe cei sedusi este sa mentii viu suspansul, un suspans calculat.”

10. Foloseste puterea “demonica” a cuvintelor ce seamana confuzie. “E greu sa ii faci pe oameni sa te asculte; Ei sunt consumati de propriile ganduri si dorinte, si din acest motiv au putin timp pentru gandurile si dorintele tale. Secretul pentru a-i face sa te asculte este sa le spui ceea ce vor sa auda, sa le umpli urechile cu lucrurile care le aduc placere.” Dupa ce le-ai vrajit ego-urile, poti sa intri in rolul de papusar si sa tragi sforile dupa bunul plac.

Aceastea sunt doar 10 tehnici de seductie din cele 24 din cartea lui Greene…

…insa consider ca sunt suficiente pentru un novice in arta seductiei, asa cum cred ca suntem multi dintre noi. Un singur lucru mai am sa iti spun: manuirea acestei “arme” te poate imbata cu putere, iar aceasta betie este dintre cele mai periculoase. Asa ca foloseste aceasta arma cu cap sau, mai pe intelesul tuturor, Use it wisely! 😛