frumusetea vietii

Frumusetea vietii… sub semnul tehnologiei

Lectura atenta a fiecaruia dintre cele cateva sute, daca nu chiar mii de mesaje de pe Twitter, cel putin o ora si jumatate pierdute pe Facebook zilnic, 1500 de SMS-uri si 600 – 900 de minute de vorbit la telefon in fiecare luna – cam asa arata viata lui Jake Reilly pana de curand cand, uitandu-se la un meci de baschet cu cativa prieteni, si-a dat seama ca fiecare dintre ei era “conectat” la un telefon, un laptop sau alta astfel de minune tehnologica. Si a decis sa excluda internetul  si telefonul mobil din viata sa, timp de 3 luni.

Rezultatul? A redescoperit frumusetea vietii, ascunsa in lucruri marunte cum ar fi o vizita reala la un prieten, o plimbare cu bicicleta sau micul dejun alaturi de parinti. Cum comunica? De la telefonul public, prin scrisori scrise de mana sau chiar… prin mesaje cu creta pe asfalt.

Si a mai descoperit ceva: timpul liber. Si a profitat de el din plin.

“Superficialitate peste superficialitate” vs. frumusetea vietii reale

„Facebook este cea mai mare pierdere de vreme, pentru că toată lumea îşi creează o imagine atât de filtrată despre sine. Îţi postezi doar cele mai bune poze, dai check-in doar la cel mai tare restaurant din oraş, păstrezi doar lucrurile care te flatează. Dar cineva mereu va avea un job mai bun ca al tău, va merge în vacanţe mai bune ca ale tale şi va avea o nevastă mai frumoasă ca a ta. Deci e superficialitate peste superficialitate. Nu ajungi niciodată să vezi părţile reale ale oamenilor”, a spus acest “erou” al vremurilor moderne, conform Gandul.info. Si culmea este ca insasi profesia pentru care se pregateste, una in domeniul publicitatii, il obliga sa fie conectat la mediul virtual, insa cele 3 luni de experiment l-au ajutat sa se redescopere si sa isi descopere adevaratii prieteni, bineinteles… putini la numar fata de cei virtuali.

Luat in ras la inceput de prieteni si cunoscuti, viata studentului din Chicago a ajuns sa fie invidiata de cei din jurul sau si apoi… de o lume intreaga. Pentru ca, facand aceasta calatorie in timp, intorcandu-se in vremea in care oamenii sunt oameni si nu profile pe o retea sociala, a invatat din nou sa aprecieze viata.

Cand vrem sa ne amintim de frumusetea vietii…

… e clar ca trebuie sa dam “Log out”, indiferent care este dispozitivul care ne mananca timpul. Si asta imi propun si eu sa fac, macar in weekend pentru ca, pana la urma, pentru multi dintre noi este singurul moment in care mai putem sa ne “razvratim”.

Da, normalitatea a devenit ceva socant, iar o lume intreaga se mira de un om care nu face nimic decat sa traiasca.