De cand lumea si pamantul, romanului i-a placut sa se laude. S-a laudat cu industria, mai apoi cu democratia, mai nou cu telefonul, poseta roz si cheile de la masina ce flutura obsesiv in mana.

Traim deceniul mall-ului. Toata lumea merge in mall si se lauda cu asta. Romanul merge in mall sa: isi fac cumparaturile,  sa manance junk-food, sa se plimbe, sa se holbeze la duduitele golase sau pur si simplu sa semneze condica.

Hop ciuperca dupa ploaie, hop si mall-ul!

MallCa sa le avem pe toate la „botul calului” tara ne este impanzita de mall-uri: mari, medii, mici. Acum vreun an –doi era competitie nationala. La Timisoara s-a deschis cel mai mare mall din tara. In doua luni, la Cluj s-a deschis cel mai mare mall din tara. Ba nu, in capitala s-a deschis cel mai mare mall din tara!

O competite acerba pe vremea aceea.

Lucrurile s-au mai domolit si acum mall-urile mai dau si faliment. De ce mall? De ce nu muzeu? De ce nu sit arheologic? Pentru ca romanul nu a uitat inca de vremea lui nea’ Nicu si de aici si setea permanenta de consum excesiv. Ce nu am avut atunci, recuperam acum.

Si tu…tu ce faci in mall?

Nu stiu ce faci tu in mall, dar stiu ce fac restul omuletilor in mall. Mall-urile sunt o industrie puternica. Le ai pe toate la dispozitie: mall-ul in sine + magazin de mobila + magazin de electrocasnice + hipermarket + restaurante + cinema + patinoar iarna + terasa vara. Si daca sunt toate ingramadite acolo hai sa dam toti fuga in mall-uri.

Sa ne afisam cu hainele noastre „de firma” din tari straine si sa ne uitam stramb la ce se vinde aici. Sa incercam sa mergem la o scurta sesiune de shopping. Degeaba incercam pentru ca vanzatorii sunt atat de increzuti, incat iti piere pofta.

MallSau hai sa mergem sa mancam mall!

Hai sa ne luam copiii cu varstele cuprinse intre 5 si 10 ani si sa le cumparam galeti cu pui prajit. Sau pungi pline cu burgeri. Hai sa ii indopam cu colesterol, hai sa ii americanizam! 🙁

Sa mergem la film! Sa stam la o coada interminabila, sa ne petrecem 10 minute din film intr-un fundal sonor de rontait de popcorn.

Invata sa refuzi mall-ul!

Si daca stai in casa in weekend si te plictisesti, mergi in mall. Nu merge in mall! Lasa-i pe altii sa consume excesiv! Iesi la o plimbare, mergi la un muzeu, la o expozitie, la un prieten. Fa un gratar sau o mamaliguta! Iesi din cercul acesta vicios al mall-addiction-ului.

Oamenii cu adevarat frumosi se ascund pe stradute inguste… Mancarea buna si sanatoasa o gasim in macelarii sau targuri cu specific traditional romanesc. Iar cinematica este o optiune mai eleganta. Oricum…te mai intreb inca o data. Tie iti place in mall?