Mulți proprietari de ferme, cabane de vară și terenuri rurale știu că este aproape imposibil să obții o recoltă bună, fără o prelucrare de înaltă calitate a solului. Utilizarea unui motor pentru motocultor, motosapă sau motocoasă facilitează astfel de lucrări complexe ale câmpului și a terenurilor precum aratul, plantarea și recoltarea cartofilor, fabricarea fânului și cosirea ierbii.

Motorul pentru echipamentele de grădinărit vor ajuta nu numai la efectuarea lucrărilor de teren, ci și la îndeplinirea sarcinilor de întreținere a teritoriului, transportarea culturilor, îndepărtarea zăpezii în timpul iernii.

Un astfel de motor pentru unelte, motocoasă, motocultor Alpin Profi GX200, facilitează munca lucrătorilor câmpului. Motorul pe benzină Alpin Profi GX200 în 4 timpi, arbore orizontal, răcire cu aer și un ax cilindric cu pană, este proiectat să funcționeze continuu pentru perioade lungi de timp, în conformitate cu cele mai stricte cerințe de mediu.

Caracteristici și beneficii

Motorul pe benzină Alpin Profi GX200 este cel mai popular model din clasa sa. Proiectat și fabricat pentru a fi utilizat pentru motocultor, motosapă, motocoasă și alte unelte, dispozitivul te ajută să execuți munca câmpului uşor.

Se caracterizează prin putere, economie și durabilitate de neegalat, precum și fiabilitate ridicată și durată lungă de viață. Printre avantajele sale incontestabile mai putem sublinia:

  • Cea mai mare putere cu o capacitate cilindrică de 208 cmc;
  • Toate componentele sunt proiectate pentru funcționare pe termen lung și fiabilă;
  • Cel mai mic consum de combustibil din clasa sa;
  • Capacitatea motorului de 7,5 CP;
  • Filtru cu ulei;
  • Piese de schimb și consumabile disponibile.

Designul motorului Alpin Profi GX200 mărește eficiența arderii, menținând în același timp un nivel scăzut de vibrații și zgomot. Cuplul de pornire este ușor garantat, datorită sistemului automat de decompresie și a mânerului convenabil al demarorului manual.

Aprinderea motorului este electronică fără întrerupător. Motorul este adaptat să funcționeze cu benzină A-92 și A-95. Volumul cilindrului este de 208 cmc, iar volumul rezervorului este de 3,6 litri. Utilizează un sistem de răcire cu aer cu filtru de aer din burete și un carburator orizontal cu flotor. Sensul de rotație al arborelui este în sens invers acelor de ceasornic.

De ce să schimbi motorul uneltei?

Indiferent de echipamentul pe care îl ai, aceasta poate eșua sau poate înceta să îți satisfacă nevoile zilnice. Schimbarea motorului este o practică obișnuită pentru proprietarii de motocultoare, cositoare, pluguri de zăpadă, pompe de apă și multe altele.

Dacă crezi că este necesar sa reduci numărul de rotaţii la ieșire, motorul pe benzină Alpin Profi GX 200 este soluția perfectă. Motorul GX este extrem de popular printre proprietarii de echipamente de prelucrare a solului.

Primul și principalul proces înainte de punerea în funcțiune a echipamentului, este rularea în motor și în unealtă. Acest lucru ajută la prelungirea duratei de viață a echipamentului, la verificarea performanței întregului sistem și la reducerea numărului de defecțiuni sub sarcină mare.

Rodajul motorului se efectuează nu numai după achiziționarea de echipamente noi, ci și la instalarea unui motor nou, după revizia, modernizarea sau înlocuirea unităților individuale ale motocultorului. Înainte de a începe procedura, este necesar să verifici corectitudinea și calitatea ansamblului echipamentului, fixarea tuturor șuruburilor de conectare și prezența lubrifianților necesari.