NorocN-am noroc…

Am racit! N-am noroc! Nu am castigat la loto! N-am noroc! M-a parasit iubita/iubitul! N-am noroc! Nu am primit bonus luna aceasta! N-am noroc! Nu ma inteleg bine cu seful! N-am noroc!

Multi din noi am folosit macar o data in viata binecunoscuta expresie: „N-am noroc!!” Norocul , cel prezent sau cel absent, este o chestiune relativa, iar importanta acordata lui variaza de la o persoana la persoana.

Coincidentele fericite sunt semn de noroc, coincidentele nefericite indica lipsa lui. Norocul apare din dorinta de a atribui un „nume” acelor lucruri sau intamplari carora nu vrem sau nu putem a le gasi o explicatie.

Legenda in noroc? Legenda cu noroc? Norocul legendei? Ma roooggg…

Norocul si destinul apar intruchipate in cele mai vechi legende ale timpului. Zeita Tyche, in mitologia greceasca si zeita Fortuna, in cea romana, intruchipau norocul, destinul schimbator, caracterul capricios al vietii.

Aceste zeitati au luat nastere atunci cand evenimente precum: inundatii, seceta sau inghet nu au putut fi explicate „logic”. Wikipedia ne mai spune ca: „Fortuna nu era intotdeauna pozitiva: era nesigura (Fortuna Dubia), putea fi “noroc schimbator” (Fortuna Brevis) sau chiar nenoroc (Fortuna Mala)”. Ti se par cunoscute aceste expresii? J

Poti alege singur calea cu noroc

A te lasa in mana destinului sau a-ti lua destinul in maini? Poate combinatia fericita e undeva la mijloc: sa crezi in noroc, dar sa faci tot posibilul inspre a obtine norocul.

Norocul nu o sa iti vina la usa si sa iti zica: „ti-am gasit un job de vis, ti-am deschis un cont in banca, ti-am cumparat o casa, ti-am adus si nevasta”. Important este sa iti ajuti destinul spre a-ti implini  de la cele mai simple vise pana la cele mai complexe.

Cheama norocul in ajutor, dar da si din maini!

Si prin munca totul devine posibil. Munca, munca, multa munca. Si aici nu ma refer doar la jobul cel de toate zilele. Ma refer la tot ce tine de modul in care vrei sa iti traiesti viata.

Poti munci asupra personalitatii tale, poti imbunatati defecte, perfectiona calitati. Poti munci asupra relatiilor de comunicare cu cei din jur. Poti modela relatia de cuplu, astfel incat totul sa mearga struna. Fa economii, inventeaza noi moduri de a imbogati contul bancar, fii mai atent la bugetul tau. Modeleaza-ti norocul!

Cum bine zice proverbul…

Sarguinta e muma norocului.

Jocuri cu noroc. Jocuri de noroc.

Partea ironica a acestor idei optimiste e la capat opus. Acolo unde credinta in noroc este exagerata, unde se arunca zaruri, se bat carti si s-a strigat „bingo!”. Jocurile de noroc sau mai bine spus jocurile bazate pe noroc sunt inventii buclucase ale unor oameni inteligenti.

Si of of…cati dintre noi nu cumparam bilete la loto, bilete la extrageri norocoase, ne lasam atrasi in mirajul unui casino. Cu alte cuvinte, ideea noastra de „poate am noroc!” este maxim exploatata de managerii acestor afaceri.

Succesul sta in mainile tale. Sunt foarte putine cazuri in care destinul nu depinde doar de tine. Ce e norocul de fapt? Norocul este abilitatea de a profita de oportunitati, momente, zambete, priviri si idei inovatoare.  Si daca nu esti de acord cu mine, ridicam paharul a tristete si destin esuat si rostim in cor: „Hai, noroc!”