Taxe si impoziteCel mai bun film horror romanesc: „Taxe si impozite la stat”

A venit primavara! Energia si buna dispozitie isi ating cotele maxime. Daca ai o zi mai ciudata si esti un pic emo si nu stii ce sa faci sa te prost dispui am o solutie pentru tine. Incearca sa scazi datoriile la stat si du-te de plateste niste taxe si impozite.

O sa simti cum energia te lasa si dupa cateva minute de stat la coada, vei fi cuprins de o dorinta frenetica de a bate pe cineva mar. Taxe si impozite, institutii de stat, declaratii fiscale sunt filmele de groaza ale tarii noastre mult iubite.

Taxe si impozite in stil carpato-danubiano-pontic

Unul din hobby-urile romanului este de a injura zilnic statul si institutiile sale. Si nici nu ne mira. Suntem o tara europeana si ne asteptam ca si serviciile oferite sa fie europene. Statul cere mult si ofera putin. Atat „pe persoana fizica”, cat si „pe persoana juridica” care suntem, trebuie sa platim anual taxe si impozite.

Contributia de asigurari sociale, contributia la asigurarile sociale de somaj, impozit pe venit, impozit pe profit, impozit pe cladiri, imozit pe terenuri, taxe pentru servicii, taxe pentru x, taxe pentru y.

Si ce primim in schimb? Pensii mici, somaj mic, spitale de stat ce stau sa cada pe noi, ba chiar taxe si impozite mai mari, in functie de cum bate vantul pe la putere.

Vrei senzatii tari? Plateste un impozit!

Injuri in gand, dar insisti in a fi un cetatean onorabil, cu plata la zi a tuturor taxelor si a impozitelor. Mai intai, ia-ti o zi libera de la serviciu, fa cateva sedinte de auto-control si abia apoi ia-ti inima in dinti si mergi la directia de impozite si taxe sau la administratia financiara X.

Te anunt ca  plata unui impozit, depunerea unei declaratii fiscale si/sau obtinerea unei semnaturi  se aseamana cu un caine ce alearga in jurul cozii, fara a-si prinde coada vreodata. Ai grija sa nu ametesti!

Esti trimis de la un ghiseu la altul, de la un etaj la altul, de la o doamna la alta, una mai amabila ca cealalta, de la o coada la alta, formularul nu e bun, ai gresit data de pe formular. Trec 4 ore si ghici ce? Impozitul trebuia platit la ghiseul la care ai fost prima oara! 😉

Mesaj lipit pe usa unei Directii de Impozite si Taxe Locale: Avem extraveral!

Dar cel mai mult si cel mai mult imi plac angajatii institutilor de stat. In cele mai multe cazuri, sunt sictiriti, plictisiti, obositi si deloc zambareti. Voi, exceptiilor, nu va suparati pe mine, dar asa e… 😉

Dupa ce ai terminat de achitat toate taxele si impozitele, o iei la fuga si multumesti  cerului ca esti in viata si ca privirea ucigatoare a doamnei din spatele ghiseului nu te-a omorat de-a binelea.

Ei si daca esti persoana juridica si ai si mai multe taxe si impozite de achitat, pregateste teancul de cutii de bomboane pentru toate doamnele din administratia financiara sau angajeaza un om care sa se ocupe doar de aspectul asta.

Ei da, platim taxe si impozite cu nemiluita.

Mai trebuie sa platim taxe pe oxigenul inspirat si impozit pe dioxidul de carbon expirat. Off…pe cine sa mai dam vina? Pe angajati, pe sistem, pe conducerea statului? Inghitim in sec a dispret, punem bani deoparte pentru impozitul de anul viitor, ne rugam sa nu mai creasca si in rest, vorba romanului care este: „Noi sa fim sanatosi!”.

Astept cu nerabdare sa ma contraziceti! 😀