cariera de succes

O cariera de succes in fata unui monitor

Iau o pauza de la rapoarte. Ma intreb ce caut intre acesti patru pereti cu acelasi monitor in fata in fiecare zi? Unde vreau sa ajung? Vreau o cariera de succes? Pentru asta ma lupt in fiecare zi?

Ce inseamna o cariera de succes? Nu stiu pentru tine ce inseamna, dar pentru mine are tot felul de conotatii ciudate. As vrea sa am o cariera de succes intr-o corporatie. In alte zile as vrea sa am o cariera de succes in scris, sa devin o scriitoare boema. Si in alte zile as vrea sa imi fac o cariera de succes in crescut copii.

Si toti urmarim acelasi scop: o cariera de succes!

Imi imaginez des cati oameni de pe planeta se trezesc in acelasi ritm: tigara sau nu, cafea sigur si un singur gand: azi muncesc pentru viitor, pentru cariera de succes la care visez. Si ca intr-un film de bun gust, ii vad pe toti cum isi iau camasa, se barbieresc/se machiaza si apoi 3,2,1…and GO! Fuga la metrou, fuga spre birou, fuga in birou. Nervi, munca, munca, emailuri peste emailuri, skip mic-dejun, skip masa de pranz, skip cina cu prieteni, skip weekend la mare. Totul pentru o cariera de success.

Cel mai greu pas inspre o cariera de succes este asumarea si insusirea acestei idei. Daca din tanara adolescenta iti propui o cariera de succes, atunci cand esti adult sacrificiile pe care o sa le faci o sa ti se para un proces normal.

Si daca vrei o cariera de succes atunci ii musai sa faci: o facultate in domeniu, un master sau un MBA in domeniul ales. Urmeaza apoi goana dupa un job ce se incadreaza in peisajul ales de tine si unde sa poti culege niscaiva experienta. Preferabil ar fi sa incepi sa muncesti din timpul facultatii. Apoi un alt job unde pasii spre cariera de succes sa fie facuti mai rapid.

Trebuie sa ai si un pic de noroc ce trebuie presarat asupra retetei succesului. Trebuie sa iti modifici si anumite trasaturi de caracter, daca situatia o cere. In general, trebuie sa renunti la foarte multe si sa inghiti in sec atunci cand la inceputul carierei primesti foarte putin in schimb.

Avantajele succesului in cariera

O cariera de succes ofera un statut si un salariu maricel. Dar cum am spus si in alte dati, un astfel de vis atrage dupa sine responsabilitati, un munte de minusuri in viata personala si ura fata de timpul ireversibil. Am avut in jur foarte multe exemple de oameni ce si-au dorit o astfel de viata. Am vazut oameni crescand si urcand incetul cu incetul treptele inspre o cariera de succes. Si da, satisfactiile si recompensele sunt din cele mai fructoase.

Cat esti dispus sa platesti pentru o cariera de succes?

cariera de succesDar totul costa. Cat de masurabil si de insemnat e pretul platit pentru o cariera de succes? Eu cred asa si corecteaza-ma daca gresesc: 12 ore de munca pe zi, weekenduri petrecute la birou, concedii petrecute cu telefonul de serviciu lipit de ureche, nervi, stres, mult stres, iubiti/iubite suparati/suparate pentru ca ii/le inseli cu munca si cel mai important lipsa timpului dedicat eului personal.

Cariera de succes costa timp si de cele mai multe ori acest timp este cel ce ar trebui sa ti-l dedici tie. Timpul necesar pentru a descoperi micile bucurii ale vietii: un copac inflorit, o carte, o melodie buna, o bere, doua, trei cu prietenii, familie, copii etc.

Pana la urma urmei fiecare este constient de cat poate sa ofere in schimbul unei cariere de succes. Fiecare are propriile limite si stie cat la suta din el poate sa ofere unei companii sau unei afaceri proprii. Niciodata nu este prea tarziu sa te apuci de o cariera de succes, niciodata prea tarziu sa te lasi de ea. Orice alegeri faci nu uita sa detasezi pentru cateva momente ratiunea si sa gandesti si cu sufletul, caci e si el o parte din tine.