Piata de mobila – reduceri mari pentru bugete mici

Daca ai reusit sa-ti revii, cat de cat, dupa ultimii ani dificili din punct de vedere financiar sau te pricepi foarte bine la economisit si vrei sa-ti schimbi mobila (sau sa-ti cumperi pentru locuinta noua :D), acum e momentul! Conform incont.ro, piata de mobila aduce vesti bune pentru doritorii de reamenanjare a casei, adica preturi mai mici chiar si cu 40%.

Schimbari se produc si in preferintele romanilor, care se reorienteaza spre mobila din lemn masiv, satuli probabil de cea de unica folosinta si de temporara meserie de tamplar in incercarea de a o asambla. Dar piata de mobila aduce si alte surprize…

Piata de mobila si noile tendinte… vechi

Asadar, romanii incep sa puna mai mult pret pe calitate, dand uitarii palul melaminat si facand investitii in mobila… pe teren lung. In afara de mobila de lemn masiv, in culorile pamantului, care revine in preferintele romanilor, exista si alte obiecte care au luat ochii la ultimul targ de profil organizat in Cluj, cum ar fi salteaua cu arcuri din lemn care poate ajunge la un pret de 2000 de euro, cea cu memorie latex, fabricata initial de NASA pentru astronauti  sau lampile care isi schimba forma si care costa in jur de 100 de euro.

De altfel, nu doar romanii se intorc la mobila de altadata, ci si tarile din vestul Europei, dat fiind faptul ca piata de mobila a inregistrat anul acesta vanzari cu peste 20% mai mari datorita exporturilor de mobilier din lemn masiv,… ecologic.

Piata de mobile din Romania – succesul romanilor in strainatate

Piata de mobila se dezvolta datorita exporturilor,  directionate in cea mai mare parte spre Olanda. Si alte tari precum Germania, Italia, Franta sau Anglia apreciaza lucrul bine facut de micii producatori romani de mobila de calitate, chiar si Rusia, tara spre care a primit 2% din totalul exporturilor, in valoare de 1,2 miliarde de euro si insumand 65% din intreaga productia de mobila.

In timp ce noi exportam mobilier din lemn masiv, finisat ecologic cu lacuri pe baza de apa sau uleiuri pe baza de ceara, in tara intra ce-i mai sclipitor, adica mobila cu leduri, cristale si piele de la turci, desi importul a scazut destul de mult in ultimii 3 ani.

Cu alte cuvinte, nu stim sa ne apreciem propriile valori, lucru valabil in orice domeniu, de la piata de mobila pana la tinerii talentati sau oamenii de stiinta care isi cladesc viitorul in tari unde se bucura de respectul cuvenit.

Si tot noi pierdem.