cresterea euro

Cresterea euro sufla peste masa de Craciun…

…caci se pare ca devalorizarea leului in raport cu moneda euro nu ne va aduce deloc vremuri fericite. Cresterea euro, in cazul in care isi mentine acelasi avant ca pana acum, va aduce o explozie a preturilor in cursul anului 2012: mezelurile si produsele din carne s-ar putea scumpi chiar cu 15%, iar transportul rutier de marfa si de pasageri ar putea cunoaste o majorarare de 30-40%.

Insa nici sfarsitul acestui an nu ne va prinde cu preturi bune, analistii economici anuntand o crestere generalizata a preturilor tuturor produselor de baza: paine, lapte, oua, produse alcoolice, cafea, produse electrocasnice.

Cresterea euro, care a dus moneda pe culmi nemaiatinse, nu da, din pacate, semne ca ar vrea sa se opreasca prea curand, din pacate pentru noi…

Cresterea euro…scade bucuria sarbatorilor

cresterea euroDaca toti incercam sa fim mai optimisti in perioada premergatoare sarbatorilor de iarna, ei bine, specialistii financiari nu reusesc sa faca acest lucru si ne spun sec:

„Practic nu putem face nimic. Nu ne putem opune cresterii euro si, ca urmare, va trebui sa suportam si sa platim toate consecintele care decurg din acest fapt.” (Ilie Serbanescu, analist economic)

De Sarbatori, toti romanii isi doresc sa aiba pe masa cat mai multe bucate, dintre care multe dintre ele ar trebui sa fie pe pe baza de carne. Insa, cresterea euro ameninta serios masa de Craciun si ale ei bucate de carne, un prag de 4.4 lei pe care il poate atinge moneda euro insemnand o scumpire cu minim 5% a produselor din carne.

Cresterea euro ne afecteaza atat de mult, in principal din cauza faptului ca peste doua treimi din importuri provin din Uniunea Europeana.

Ce putem face in fata amenintarii numita cresterea euro?

Nu putem decat sa stam frumos, sa mai punem cativa bani la ciorap daca nu am facut-o pana acum si sa ne pregatim de un Craciun imbelsugat pentru ca, nu-i asa, suntem recunoscuti pentru capacitatea de a ne da „peste cap” pentru a avea de toate pe masa, de Sarbatori. Ce va fi dupa Sarbatori, ramane de vazut…