termeni financiari

Termeni financiari “la moda”

Te-ai gandit vreodata de cate ori accesezi Google pe zi si cum ar fi 1 zi din viata ta fara ajutorul pretios al celui mai bun motor de cautare? De neconceput. Atunci cand ai si cea mai mica nelamurire in orice domeniu, nu-ti mai intrebi parintii, bunicii sau profesorii, nu mai cauti raspunsuri in carti, ci tastezi direct in Google… iar in acesti ani de incertitudine economica, o mare parte a cautarilor a fost determinate de… termeni financiari.

The only thing Google has failed to do, so far, is fail. (John Battelle)

Conform Incont.ro, revista Americana Forbes a realizat un top al celor mai cautati termeni financiari de pe mapamond, iar rezultatele sunt usor… surprinzatoare.

Termeni financiari ai unor vremuri instabile

Pietele de capital au constituit unele dintre cele mai importante subiecte de stiri in anul 2011, motiv pentru care cel mai cautat termen financiar al acestui an a fost indicatorul Dow Jones, indicator care a luat nastere in anul 1896 si este unul dintre cei mai cunoscuti din lume, urmarind evolutia celor mai stabile companii din SUA sau blue chip-uri.

Podiumul celor mai cautati termeni financiari este completat de “pretul aurului” si “pretul benzinei”, de inteles avand in vedere cresterea pretului acestui metal pretios in 2011 si previziunile multor specialisti, printre care si aceea conform careia acesta va ajunge la 2000$/ uncie in anul 2012, in conditiile in care recordul s-a inregistrat in luna septembrie – 1.895$/ uncie.

In ceea ce priveste pretul benzinei, acesta ar trebui sa fie de mare interes si pentru romani, avand in vedere faptul ca, incepand cu 2012, un litru de combustibil ar putea ajunge de 7 lei.

Topul celor mai cautati termenilor financiari continua cu “pretul petrolului”, “cupoane de reduceri”, “pretul argintului” , “somaj” si “credit ipotecar”, multi dintre ei aflandu-se in legatura directa…

Termeni financiari…. in cautarile romanilor?

termeni financiari
Din pacate, nu exista un top al termenilor financiari cautati de romani pe Google in anul ce se apropie de final, insa exista un top general, condus de “romanii au talent”, “fb” si “iphone 5”. De asemenea, se pare ca suntem foarte interesati si in “culoarea fericirii”, “angry birds”, “x factor”, “loto” sau… “seniorita”, ca sa acoperim toate domeniile.

Aceste fiind spuse, sa speram ca anul 2012 va fi unul mai bun si ne va aduce mai putine cautari legate de somaj si credite….