VenituriVenituri < Cheltuieli =>Dezastru!

Bugetul personal se ghideaza dupa aceleasi reguli care gestioneaza si o companie. Veniturile trebuie sa fie vesnic mai mari decat cheltuielile. Pragul limita, dar cel de existenta decenta, este acela in care veniturile egaleaza cheltuielile.

Beculetul rosu se aprinde, alarma incepe sa sune, somnul incepe sa dispara, atunci cand veniturile sunt mai mici decat cheltuielile. Portofelul intra in pierdere, datoriile cresc, iar noi ne smulgem nervos fire de par din cap.

Zi-mi ce venituri ai, sa-ti zic cat esti de norocos. Sau nu!

Aplicatia ta de buget personal iti va aduce aminte constant de cat de mult castigi, cat de mult pierzi prin mall-uri, magazine sau la masa de pranz. Daca nu esti propriul tau sef, atunci  salariul este principala ta sursa de venit.  Daca nu esti suficient de norocos, atunci salariul nu iti ajunge si nu poate acoperi toate nevoile tale lunare. Si atunci ce faci? Cum zane bune nu exista va trebui sa inventezi propria-ti bagheta magica pentru cresterea veniturilor.

Buzz! Venituri prea mici, cheltuieli prea mari!

Pentru ca portofelul nostru sa „ruleze”  pe profit, trebuia sa fim in permanenta atenti atat la venituri, cat si la cheltuieli. Solutia optima este aceea in care incerci atat micsorarea cheltuielilor, cat si cresterea veniturilor.

Ce se intampla atunci cand consumi mai mult decat castigi? Se intampla ca trebuie sa gasesti solutii alternative pentru a avea mai multe puncte de bifat la capitolul venituri.  Daca vrei sa pierzi vremea cautand comori ascunse sau jucand la loto iti zic de pe acum ca nu vei rezolva nimic. Nu astepta sa fii lovit de noroc, nu cauta in basme solutiile. Cauta solutii inteligente pentru a-ti mari veniturile.

Solutii in vremuri de profit negativ. Venituri suplimentare.

O prima optiune „fiabila” ar fi cautarea unui job mai bine platit. Pe timpuri de criza insa, mai greu cu „mofturile” salariale.

O alta  varianta de marire a veniturilor ar fi cautarea unui job de weekend. Trebuie sa ai o pasiune pe care sa o poti exploata, astfel incat sa si castigi ceva de pe urma ei. Accesorii handmade, picturi, fotografie, limbi straine, un instrument muzical sunt doar cateva din pasiunile ce ti-ar putea aduce niscaiva venituri suplimentare.

Eh si daca nu, luati exemplu de la subsemnata. Un pic de cuvinte aurite, un pic de inspiratie si un pic de noroc, un pic de bloggarit. Aplicatia mea de buget personal imi sopteste zambaret ca functionez pe profit. Inca 😉

Vaneaza venituri!

Nu te lasa prins in aceasta capcana a perioadei economice: „e criza, de-aia stau eu prost cu banii. Ca e criza!” Fa ceva si lupta. Nu astepta sa te indrepti incet, dar sigur in prapastia veniturilor mai mici decat cheltuielile. Banii se cheltuiesc usor… Insa trebuie mai intai sa inveti sa ii faci usor… Si tu? Tu sfidezi criza sau ti-ai redus considerabil cheltuielile?