Luarea deciziei de a duce tatal in varsta la un azil de batrani nu va fi usoara. Si, desigur, exista o multime de lucruri de luat in considerare, cum ar fi costul, dorintele parintilor tai, impactul asupra parintilor si familiei tale, pentru a numi doar cateva.

Deci, cand vei sti ca este timpul sa-ti duci tatal in varsta la un azil de batrani? Cel mai frecvent motiv pentru care parintii mai in varsta sunt internati intr-un azil de batrani se datoreaza tulburarilor cognitive sau fizice severe care le necesita sa aiba nevoie de ingrijire 24 de ore. Admiterea la un azil de batrani are sens atunci cand ingrijirea privata la domiciliu nu este posibila sau daca prietenii sau familia nu le pot ingriji.

Dar asta nu inseamna ca va fi o tranzitie usoara. Daca parintele tau in varsta este constient cognitiv, mutarea intr-un azil de batrani poate fi un eveniment foarte dificil si emotional.. Majoritatea oamenilor nu au fost niciodata la unul, asa ca isi imagineaza multe scenarii oribile pe care presupun ca se vor intampla.

Ceea ce se poate spune este ca, exista cu siguranta azile bune si rele. Deci, nu judecati nici un loc dupa ceea ce ati vazut in alta parte sau poate v-a spus un prieten sau un membru al familiei pentru ca nu totul este asa cum se poate imagina.

Va sugeram voua si parintilor vostri, daca sunteti dispusi, sa va pregatiti pentru ceea ce se poate intampla pe masura ce imbatraniti. Casele de ingrijire medicala nu sunt singurele optiuni disponibile si cel mai bine este sa explorati toate optiunile.

Mai tarziu, in acest articol, vom vorbi despre cum sa alegeti un azil de batrani. Credem ca poate usura unele temeri pe care tu sau parintii tai mai in varsta le-ati putea avea.

De ce merg batranii la caminele de batrani?

Adultii mai in varsta sunt adesea admisi in casele de ingrijire medicala dintr-o varietate de motive pe care le vom enumera mai jos. Dar ceea ce vrem sa subliniem este ca acest tip de plasare este adesea ultima solutie pentru seniori sau familia lor.

Casele de ingrijire medicala sunt adesea ultima solutie pentru multi seniori si familiile lor. Exista mai multe optiuni de ingrijire care pot fi luate in considerare, cum ar fi ingrijirea la domiciliu, viata asistata, comunitatile, casele de ingrijire rezidentiale, mutarea cu un prieten sau un membru al familiei.

Unul dintre primele lucruri de luat in considerare atunci cand cauta optiuni de ingrijire pentru parintii mai in varsta este dorintele lor despre modul in care doresc sa traiasca tot restul vietii lor. Familiile ar trebui, de asemenea, sa ia in considerare daca pot oferi bunastare emotionala, mentala si fizica unei rude in varsta.

Subliniem importanta planificarii si analizarii acestor optiuni pentru a lua cea mai buna decizie pe care o puteti lua inainte de a trebui sa o faceti in graba.

Pentru familii: De asemenea, vrem sa va sfatuim sa discutati cu toti membrii familiei (inclusiv cu parintii, daca au cunostinte cognitive), astfel incat intreaga familie sa poata lua decizia cu privire la optiunile posibile pentru adultii mai in varsta din familia dumneavoastra. Vezi aici facilitati Otopeni.

Motive pentru a va duce parintii in varsta la un azil de batrani

Un terapeut care lucreaza in casele de ingrijire medicala, vede ca au existat o mare varietate de motive pentru care oamenii au venit sa traiasca intr-un azil de batrani. Unele dintre aceste motive au fost foarte pragmatice, altele s-au datorat dinamicii familiei, iar unele s-au datorat pur si simplu circumstantelor in care se afla persoana care a intrat in azil.

Unele dintre motivele pentru care persoanele in varsta ajung sa fie internate intr-un azil de batrani sunt:

1) Batranul este singur, fara familie sau prieteni care sa aiba grija de el.

Acesta este un scenariu foarte comun pe care il vedem de multe ori.

2) Dizabilitatile fizice sau cognitive ale persoanei sunt prea dificil de gestionat pentru un membru al familiei sau un prieten.

Multe familii fac tot posibilul sa aiba grija de parintii lor in varsta. Unii cumpara case noi sau isi extind casele existente, astfel incat parintii lor sa se poata muta cu ei. Ei angajeaza ingrijitori si, desigur, fac ei insisi o parte din munca.

Ce trebuie sa le asiguram persoanelor in varsta:

  1. O viata cu calitate. Este obligatia institutiilor publice, a comunitatii, a familiei si a societatii sa le garanteze accesul la programe care au ca scop facilitarea exercitarii acestui drept.
  2. Sa traiasca in medii demne si decente, sigure, care sa raspunda nevoilor si cerintelor lor si in care isi exercita in mod liber drepturile.
  3. Beneficieze de protectie din partea comunitatii, familiei si societatii, precum si din partea institutiilor federale, de stat si municipale.