aplicatii mobile

Aplicatii mobile… pentru orice

Nu sunt pasionata de IT, chiar umblu cu un carnetel dupa mine pentru a-mi nota diverse idei desi as fi putut, la fel de bine, sa le tastez pe telefon, dar imi place din cand in cand sa descarc un joc dragut sau o aplicatie folositoare, fara insa a-mi comprima viata si a o “indesa” in telefonul mobil. Si… se pare ca multi romani (inca) gandesc la fel in ceea ce priveste descarcarea de aplicatii mobile.

Mai precis, conform Business24.ro, romanii sunt codasi in acest top, numarul de aplicatii descarcate pe un device mobil fiind 4 – 5, in timp ce americanii descarca in jur de 23 de aplicatii, iar japonezi… 45! Ce anume ne opreste sa apasam “Download”? Se pare ca numarul foarte mic de aplicatii dezvoltate pentru piata romaneasca si… pretul, oricare ar fi el.

Aplicatii mobile, pentru o viata mai usoara?

Conform Maia Novolan, director general Syscom Digital, 90% dintre romani prefera sa descarce doar aplicatii mobile gratuite, asta in timp ce la nivel global se estimeaza ca pana la sfarsitul anului se vor cheltui aprocimativ 16 miliarde $ pe aplicatii pentru iOS, BlackBerry, Androit si Windows. In Romania, aplicatiile destinate retelelor de socializare se bucura de cel mai mare succes, urmate fiind indeaproape de jocuri de toate de toate felurile.

Si totusi, dincolo de faptul ca ne ajuta sa gasim cea mai apropiata farmacie, sa ne facem lista de cumparaturi sau sa fim la curent cu stirile, aplicatiile mobile ne ajuta sa nu ratam niciun mesaj al marketerilor, dovada fiind cresterea semnificativa a bugetelor destinate canalelor mobile din ultimii 2 ani si, de ce nu, succesul campaniilor care nu au ratat aceasta oportunitate.

Socializarea prin aplicatii mobile

O alta veste imbucuratoare pentru companii este ca, in ultimul an, numarul romanilor care au accesat pagina de Facebook de pe platformele mobile s-a dublat, astfel incat atingerea acestora cu mesaje promotionale si concursuri nu mai este deloc o sarcina dificila. Cel putin pana in momentul in care toate companiilor vor realiza acest lucru.

Tu cat cheltui pe an, aproximativ, pe aplicatii mobile?