Cele mai bune joburi din lume – cum sa nu-i invidiezi?

In timp ce noi toti e petrecem 8h + pe zi stand in fata unui computer, muncind si aruncand periodic cate un ochi pe Facebook, acesti oameni isi traiesc viata cu adevarat si se bucura de cele mai bune joburi din lume. De multe ori e greu de conceput cum de cineva poate sa-i plateasca pe acesti oameni pentru a fi… fericiti.

Dar nu-i nimic, daca acest articol te inspira te poti reprofila… iar daca inca nu ai un job sau o profesie stabila, iata catre ce te poti orienta:

Cele mai bune joburi din lume si… cei mai fericiti oameni din lume:

1. Locul I ii revine, desigur, lui Ben Southall care a fost ales din 35.000 de aplicanti pentru trai pe Insula Hamilton si a scrie despre minunatiile acesteia… pe blog. Fisa postului? Inot de dimineata pana seara, explorarea insulei si relaxare din plin, iar bonus – o vila cu 3 dormitoare si o piscina si 111.0000$ timp de 6 luni. Cum o fi?

2. Tester de… paturi de lux! Da… in timp ce noi visam la momentul in care ne vom tranti in patul nostru, cum o fi el,cele mai bune joburi seara, o studenta de la Birmingham City University, Roisin Madiga, are unul dintre cele mai bune joburi din lume. Ce trebuie sa faca? Sa doarma in unele dintre cele mai luxoase paturi din lume si sa ofere o parere obiectiva asupra calitatii acestora. Ce-i drept, programul de “lucru” e nocturn – de la 22 la 6 – dar salariul compenseaza  efortul din plin – 1000£! Iata cum unii fac bani si-n somn…

3. Ciclist pentru… Google Maps! 2 tineri din Franta sunt platiti de Google pentru a merge pe bicicleta si a face poze site-urilor istorice inaccesibile cu masina. Iar sarcina le este usurata de faptul ca pozele se fac automat, bicicleta fiind prevazuta cu 9 aparate foto, un GPS, un minicomputer si un generator. La job ca la plimbare…

„Do something that you love and you will never have to work a day in your life” (Confucius)

4. Director de distractie!  Un pusti de doar 6 ani are unul dintre cele mai bune joburi din intreaga lume – Director de distractie la York’s National Railway Museum. Minunea s-a petrecut dupa ce micutul a trimis o scrisoare “de intentie” directorului in care a motivat ca experienta lui in trenulete de jucarie il califica pentru postul de director. Si l-a obtinut. Atributiile? Sa vina cu idei pentru a transforma muzeul in cel mai distractiv loc pentru copii. Iata ce inseamna sa ai initiativa!

cele mai bune joburi5. Tester de dulciuri! Si nu orice fel de dulciuri, ci cele facute dupa retete top secret ale uneia dintre cele mai mari fabrici de dulciuri din Marea Britanie. Acesta este jobul lui Harry Willsher, un copil de 12 ani care se simte ca Charley din “Charley and the Chocolate Factory” in fiecare zi. Daca nu unul dintre cele mai bune joburi din lume, in mod sigur… unul dintre cele mai dulci.

Cele mai bune joburi din lume – alte profesii de vis

Si lista nu se opreste aici: tester WOW, degustator de vinuri de exceptie sau tester de tobogane de apa intr-un parc de distractii, iata cateva dintre cele mai bune joburi din lume… si cele mai bine platite.

 

 

Dar pana una-alta, eu zic sa ne intoarcem la jobul nostru de zi cu zi si sa incercam, pe cat posibil, sa il facem cat mai placut cu putinta.